Σχεδόν τζάμπα η συντήρηση ενός Tesla Model S για 500 χιλιάδες χιλιόμετρα (Video)


Όλοι μιλούν για τα Tesla, άλλοτε φίλα προσκείμενοι και άλλοτε με σκωπτική διάθεση. Στην περίπτωση του ιδιοκτήτη ενός Tesla Μodel S μιλά η ίδια η πραγματικότητα που θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε συντήρηση.

  • 17/8/2020

Πολλά ακούγονται κατά καιρούς για τα Tesla σχετικά με την αξιοπιστία τους, κάτι φυσικό και αναμενόμενο, αν υπολογίσουμε ότι η εταιρία εμφανίστηκε από του πουθενά και η πορεία της είναι αντίστοιχη με τους πυραύλους που στέλνει στο Διάστημα το αφεντικό της.

Όμως ποιά είναι η αλήθεια; Ήδη τα πρώτα Tesla έχουν συγκεντρώσει αρκετά χιλιόμετρα στα κοντέρ τους ώστε να μπορούμε να έχουμε μία εικόνα. Και ένα από αυτά, με οδηγό τον Steve Sasman από την Αμερική μας επιβεβαιώνει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα απαιτούν ελάχιστα χρήματα για συντήρηση, κατά πολύ λιγότερα από εκείνα ενός αντίστοιχου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το Tesla Model S P85 το αγόρασε δεύτερο χέρι, με 56.000 χλμ. στο κοντέρ. Το οδήγησε επί πέντε χρόνια και έφθασε το κοντέρ στα 344.515 χιλιόμετρα. Πόσο του κόστισε η συντήρηση; Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ξόδεψε περίπου 5.000 ευρώ συνολικά, με τα περισσότερα από αυτά, τα 2.000 ευρώ, να πηγαίνουν σε αντικατάσταση της οθόνης του συστήματος Infotainment. 

Άλλα 750 ξοδεύτηκαν στην αλλαγή της εισόδου φόρτισης, άλλαξε επίσης δύο σετ ελαστικά, μία χειρολαβή πόρτας και μία μπαταρία των 12 V καθώς και κάποια άλλα μικροπράγματα.

Ο τωρινός ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Tesla έχει φθάσει τα 482.803 χιλιόμετρα προσθέτοντας άλλα 4.500 ευρώ σε διάφορες επισκευές. Συνολικά για όλα αυτά τα χιλιόμετρα, που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο συνολικά, το κόστος επισκευών δεν ξεπέρασε τα 9.500 ευρώ. Πραγματικά μοναδικό, αν σκεφτούμε πόσα θα χρειαζόταν ένα -ακόμα και ιδιαίτερα αξιόπιστο- αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης για να καλύψει αυτή την απόσταση.