Σχολικό παντός καιρού για επικίνδυνες μαθητικές αποστολές


Αν κατοικούσατε στα Άγραφα ή στην παγωμένη Σιβηρία, ένα τέτοιο σκληροτράχηλο σχολικό μοιάζει η ιδανική λύση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2020

Για την Αθήνα ίσως φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά για άλλα σημεία της χώρας μας και σε απομακρυσμένα σημεία στον υπόλοιπο πλανήτη, ένα σκληροτράχηλο σχολικό παντός καιρού μοιάζει μία πολύ καλή ιδέα.

Το Torsus Praetorian School Bus είναι φτιαγμένο για να φθάσει και στις πιο απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές για να εξυπηρετήσει τους μαθητές που υπό άλλες συνθήκες θα έχαναν το μάθημά τους για ημέρες.

 

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει μεγάλη παράδοση σε τέτοιες ειδικές κατασκευές, και το πιο ακραίο λεωφορείο στον κόσμο όπως το ονομάζει είναι κατά τα άλλα ένα ακόμα αθώο σχολικό, με δυνατότητα μεταφοράς 35 πολύτιμων επιβατών και βαμμένο στο κλασικό κίτρινο χρώμα.

Τα μηχανικά μέρη (σασί, κινητήρας κ.λπ.) προέρχονται από τη ΜΑΝ και προστίθεται κίνηση στους τέσσερις τροχούς, τεράστια απόδοση από το έδαφος, ειδικά off road ελαστικά της Michelin, ειδικές επενδύσεις στα μηχανικά μέρη και πολλές ακόμα μετατροπές ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στο πιο δύσκολο έργο.

Η εταιρία παρέχει το ίδιο όχημα και για άλλες χρήσεις, τουλάχιστον 15 στον αριθμό. Η βασική του έκδοση ξεκινά από τα 153.000 ευρώ και το πιο πολυτελές σε κατασκευή Expedition για μεταφορά VIP προσωπικού σε αφιλόξενα σημεία του πλανήτη ξεκινά από τις 368 χιλιάδες ευρώ.