Συγκλονιστικό video: Πατέρας σώζει τον γιο του από φλεγόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο


Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σε αγώνα οβάλ πίστας στις ΗΠΑ παίρνει φωτιά, και ο πατέρας του οδηγού σε μια κίνηση αυτοθυσίας, πέφτει στις φλόγες και τον σώζει.  
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/6/2018

Οι αγώνες στην Αμερική έχουν την δική τους άγρια ομορφιά και τους δικούς τους "κώδικες" συμπεριφοράς, που μοιάζουν αρκετά ξένοι σε όσα γνωρίζουμε στην Ευρώπη. Όπως για παράδειγμα οι αγώνες σε οβάλ πίστες, που θυμίζουν λίγο από Ρωμαϊκή αρένα, και το θέαμα να μην είναι μόνο η ταχύτητα αλλά -κυρίως- τα ατυχήματα.

Στην περίπτωση του video που παραθέτουμε, έχουμε μια κλασική περίπτωση αμερικάνικου "ηρωισμού" λες και είναι βγαλμένη από ταινία. Πρόκειται για έναν τυπικό για αυτές τις περιπτώσεις αγώνα, σε μισοσκότεινη πίστα οβάλ νότια της Βοστόνης, όπου το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Mike Jones χτυπά πάνω σε ένα άλλο που βρίσκεται δίπλα του στο ατελείωτο "γύρω-γύρω-όλοι" που οι αμερικανοί ονομάζουν αγώνες αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο του Mikes Jones χτυπά με δύναμη πάνω στον κεντρικό τοίχο και επιστρέφει στην πίστα, με σπίθες να πετάγονται από παντού. Προφανώς από διαρροή βενζίνης αμέσως παίρνει φωτιά. Ακολουθούν μερικά δευτερόλεπτα αγωνίας, μέχρι να αντιληφθούμε ότι ο οδηγός έχει τις αισθήσεις του και προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο.

Τα ίδια αυτά λίγα δευτερόλεπτα, ο πατέρας του που παρακολουθεί από τα "pits" αποφασίζει να αναλάβει δράση, και τρέχει προς το σημείο που το αυτοκίνητο του γιου του φλέγεται. Χωρίς να διστάσει καθόλου, ορμά μέσα στην φωτιά, και βοηθά τον γιό του να λύσει τις ζώνες και να βγει σώος έξω από το όχημα.

Όλα αυτά έχουν γίνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και πριν προλάβουν να φθάσουν στο σημείο οι υπεύθυνοι της πίστας, οι οποίοι τελικά καταφέρνουν να σβήσουν την φωτιά. Όπως και να  έχει, το video κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, με τους περισσότερους να δίνουν τα εύσημα στον πατέρα για την πράξη αυτοθυσίας, και άλλους να εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για αυτή τη μορφή αγώνων με τα πενιχρά μέτρα ασφαλείας και το αμιγώς αμερικάνικου τύπου "άρτος και θεάματα" αγωνιστικό περιβάλλον.