Σύγκρουση Pagani με Porsche στη Monza (Video)


Την άτυχη στιγμή κατά την οποία μια Porsche 911 GT2 RS εμβολίζει μια Pagani Huayra BC κατέγραψε θεατής ενός κυριακάτικου track day.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/10/2019

Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε η πίστα της Monza, καθώς ένα κυριακάτικο track day στον «Ναό της Ταχύτητα» εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους οδηγούς δύο εμβληματικών sportscars.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν μια Porsche GT2 RS και μια Pagani Huayra BC, τα οποία εγκατέλειψαν την έχοντας υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στο πρώτο «S» της πίστας που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και το ιταλικό Grand Prix της Formula 1.

H ασημένια Porsche GT2 RS εισέρχεται με μεγάλη ταχύτητα στο περίφημο chicane με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιβραδύνει εγκαίρως και να αποφύγει τη σύγκρουση με την  Pagani Huayra που προπορευόταν.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, κρίνοντας βέβαια από την αντίδραση του οδηγού της Porsche, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Και οι δύο πάντως επίδοξοι πιλότοι της Formula 1 θα πρέπει να συνέλθουν από την καταστροφή των αυτοκινήτων  τους και να βρουν έναν τρόπο να εξηγήσουν στην ασφαλιστική εταιρεία τους πώς βρέθηκαν να «γράφουν» γύρους στο ασφαλές μεν, απαιτητικό δε περιβάλλον μιας πίστας προδιαγραφών Formula 1.