Συλλεκτική έκδοση για την Jaguar F-Type (video)


Η βρετανική εταιρία συμπλήρωσε τα 70 της χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου της σπορ αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/1/2019

Ήταν η XK 120 που είχε παρουσιαστεί το 1948 και το γεγονός αυτό η Jaguar το γιορτάζει με μία ειδική έκδοση που ονομάζεται Checkered Flag και σηματοδοτείται από την καρό σημαία. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποια αγωνιστική έκδοση αλλά για μια με πλουσιότερο εξοπλισμό και με το χαρακτηριστικό σημαιάκι να κοσμεί το αμάξωμα σε διάφορα σημεία του, τα προσκέφαλα των καθισμάτων, το τιμόνι και άλλα σημεία δίχως φυσικά να απουσιάζουν τα «ταμπελάκια».

Στην περίπτωση της F-Type υπάρχει σπέσιαλ δερμάτινη επένδυση Windsor Leather στο εσωτερικό καθώς και διάφορα άλλα καλούδια. Η ειδική έκδοση της F-Type θα είναι διαθέσιμη στις βαφές Caldera Red, Fuji White ή Carpathian Grey σε συνδυασμό με την οροφή Black Contrast Roof και τροχούς 20 ιντσών σε Gloss Black.

Η F-Type Checkered Flag Edition αφορά τόσο στην έκδοση coupe όσο και στην convertible με ισχύ στους 296 PS με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo (με πίσω κίνηση) ή 380 PS στην τρίλιτρη V6 έκδοση με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή (με τετρακίνηση). Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει αυτόματο Quickshift κιβώτιο με 8 σχέσεις.