Συνελήφθη 38χρονος για διαρρήξεις αυτοκινήτων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ τις ώρες των αγώνων


Η Αστυνομία εξιχνίασε 7 περιπτώσεις κλοπής πολύτιμων αντικειμένων από το εσωτερικό οχημάτων που είχαν παρκάρει στους γύρω δρόμους.

  • 1/2/2023

Η μαζική προσέλευση φιλάθλων στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τους εντός έδρας αγώνες των «κιτρινόμαυρων», έδωσε την ευκαιρία σε 38χρονο αλλοδαπό να προβεί σε κλοπές πολύτιμων αντικειμένων από σταθμευμένα αυτοκίνητα γύρω από την «OPAP ARENA». Ωστόσο η δράση του έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, απογευματινές ώρες της Κυριακής 29 Ιανουαρίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, 38χρονος στη Νέα Φιλαδέλφεια για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων περιπτώσεων διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο «OPAP ARENA» κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αγώνων το τελευταίο τρίμηνο, ανωτέρω αστυνομικοί περιπολούσαν σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο απογευματινές ώρες της Κυριακής (29/1), πριν την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη.

Μετά από αναζητήσεις, έκριναν ύποπτα δύο άτομα που κινούνταν πεζή και τους κάλεσαν σε έλεγχο, με τα άτομα να τρέπονται σε φυγή. Αστυνομικοί τους ακολούθησαν και σε κοντινή απόσταση ακινητοποίησαν έναν εξ αυτών, τον 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος προσπάθησε να ματαιώσει τη δέσμευσή του, απωθώντας τον αστυνομικό, αντιστεκόμενος σθεναρά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ως προς τον τρόπο δράσης, ο 38χρονος - από κοινού με άλλο δράστη - προέβαιναν σε διάρρηξη αυτοκινήτου, θραύοντας το φινιστρίνι θύρας με αιχμηρό αντικείμενο, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Από την συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 38χρονου σε 7 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μικρή απόσταση από το γήπεδο κατά τις ημέρες διεξαγωγής αγώνων.

Ο κατηγορούμενος, που έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.