Συνελήφθη οδηγός που μετέφερε 9 kg ηρωίνης στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου (photos-video)


Την ίδια ημέρα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 25χρονου οδηγού που μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο αυτοκίνητο 77kg ακατέργαστης κάνναβης.

  • 18/5/2023

Περισσότερα από 8.9 kg ηρωίνης επρόκειτο να διοχετεύσει σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων νεαρός, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 23χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, ο οδηγός εντοπίσθηκε από αστυνομικούς να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ακινητοποιήθηκε στα διόδια Μαλγάρων, όπου μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον οπίσθιο προφυλακτήρα συνολικά 18 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8.919 gr.

Επιπλέον, στην κατοχή του 23χρονου, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι αποτελεί μέλος κυκλώματος εμπορίας ηρωίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκε το ποσό των 250 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

Από εκεί και πέρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Μαΐου, σε περιοχή των Ευζώνων, συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων από τους αστυνομικούς, εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο με οδηγό τον 25χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη -75- αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 76.87 kg.

Συνολικά κατασχέθηκαν η ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης, το αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και η κάρτα SIM.