Συνεργασία BMW Group και Toyota στην έρευνα τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον


  • 2/12/2011

Το BMW Group και η Toyota Motor Corporation (TMC) ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU) που αφορά στη μεσο-μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο εταιριών σε φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

Στο πλαίσιο του μνημονίου, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν σε συνεργατική έρευνα στον τομέα των τεχνολογιών μπαταρίας ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς. Πέραν αυτού, συμφωνήθηκε η ανάδειξη και η συζήτηση άλλων πιθανών συνεργατικών projects.

Επιπλέον Toyota Motor Europe (TME), το Ευρωπαϊκό παρακλάδι της TMC και το BMW Group, υπέγραψαν συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας το BMW Group θα προμηθεύσει στην TME πετρελαιοκινητήρες 1.6 και 2.0 λίτρων ξεκινώντας από το 2014. Οι κινητήρες θα τοποθετούνται σε ορισμένα μοντέλα παραγωγής Toyota που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά. Μέσω της συμφωνίας, η Toyota σχεδιάζει να επεκτείνει την Ευρωπαϊκή γκάμα της και τις πωλήσεις αποδοτικών πετρελαιοκίνητων οχημάτων χαμηλών εκπομπών CO2.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, ο Norbert Reithofer, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, δήλωσε: «Η Toyota είναι πρωτοπόρος στις οικολογικές τεχνολογίες στο χώρο της μαζικής παραγωγής και το BMW Group είναι ο πιο καινοτόμος και βιώσιμος κατασκευαστής premium οχημάτων. Τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να αναπτύξουμε περαιτέρω τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και να επεκτείνουμε την καινοτόμο δύναμή μας στις αντίστοιχες αγορές μας. Προμηθεύοντας την Toyota με αποδοτικούς και δυναμικούς κινητήρες diesel κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προγραμματισμένη μας επέκταση των δραστηριοτήτων πωλήσεων κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης».

Εκπροσωπώντας την TMC, ο Πρόεδρος Akio Toyoda δήλωσε: «Νιώθω απίστευτη χαρά και ενθουσιασμό που ξεκινάμε αυτή μεσο-μακροπρόθεσμη συνεργασία με την BMW, μία εταιρία με τη δική της ξεχωριστή κουλτούρα και ιστορία, μέσα από την πολυετή παρουσία της στο χώρο της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και μία εταιρία που δημιουργεί αυτοκίνητα απολαυστικά στην οδήγηση. Έχοντας την επιθυμία να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας αυτοκινήτου και της κοινωνίας, και οι δύο εταιρίες θα επιστρατεύσουν την ευρέως φάσματος εμπειρία και τεχνογνωσία τους, ξεκινώντας με τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον  και θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα καλύτερα από ποτέ».