Συνεργασία Ford- PSA


Η FORD MOTOR COMPANY ΚΑΙ Η PSA PEUGEOT CITROEN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΗΡΩΝ 1.4, 1.6 ΚΑΙ 2.0 ΛΙΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
  • 19/12/2004
&00 Η Ford Motor Company και η PSA Peugeot Citroen προγραμματίζουν την επέκταση της παραγωγής προηγμένων πετρελαιοκινητήρων 1.4, 1.6 και 2.0 λίτρων στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών. Με τη συνεργασία αυτή οι δύο εταιρίες έχουν εξελιχθεί σε παγκοσμίως κορυφαία ονόματα στην τεχνολογία και παραγωγή πετρελαιοκινητήρων, επιτυγχάνοντας, ταυτόχρονα, υποδειγματικές για την βιομηχανία οικονομίες κλίμακας.
Παράλληλα, η συνεργασία αυτή προσφέρει και στους δύο εταίρους μία ευρεία γκάμα προηγμένων πετρελαιοκινητήρων common-rail: μεταξύ 2002 και 2004, έχουν κατασκευαστεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια κινητήρες common rail υψηλής τεχνολογίας. Με την απόφαση αυτή θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες εργασίας στην Ford Motor Company, ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί το αντίστοιχα υψηλό επίπεδο απασχόλησης στις μονάδες κατασκευής κινητήρων της PSA Peugeot Citroen. Αυτό αποδεικνύει μία ισχυρή βάση συνεργασίας μεταξύ Ford Motor Company και PSA Peugeot Citroen, η οποία, εξελισσόμενη, προσφέρει όλο και περισσότερα πλεονεκτήματα και για τις δύο πλευρές.

e-go.gr