Συνεργασία GM και Honda για την επέκταση της ηλεκτρικής τους γκάμας ως το 2027


Οι General Motors και Honda ανακοίνωσαν την έναρξη νέας συνεργασίας για την εξέλιξη και παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων, με ορίζοντα ως το 2027.

  • 6/4/2022

Οι δύο κολοσσοί της αυτοκίνησης προχωρούν σε μία συνεργασία στρατηγικής σημασίας για τον εξηλεκτρισμό τους, καθώς από το 2027 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα τους κοινώς εξελιγμένα ηλεκτρικά οχήματα.

«Η GM και η Honda θα μοιραστούν τις καλύτερες στρατηγικές τεχνολογίας, σχεδίασης και κατασκευής για να προσφέρουν προσιτά EV σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αγορών μας στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Κίνα», δήλωσε η Mary Barra, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GM. «Δουλεύοντας μαζί, θα φέρουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο πιο κοντά στα EV, γρηγορότερα από ό,τι οποιαδήποτε εταιρεία θα μπορούσε να πετύχει μόνη της».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος και CEO της Honda, Toshihiro Mibe, δήλωσε:

«Η Honda έχει δεσμευτεί να επιτύχει τον στόχο της για carbon neutrality σε παγκόσμια βάση έως το 2050, κάτι που απαιτεί μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων για να καταστεί δυνατή η ιδιοκτησία EV για τον μεγαλύτερο αριθμό πελατών. Η Honda και η GM θα βασιστούν στην επιτυχημένη τεχνολογική τους συνεργασία για να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας δραματικής επέκτασης στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων».

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεργασία από το 2018, και μαζί έχουν δουλέψει πάνω και σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, με το Honda Prologue να φέρει τεχνολογία από την GM.