Συνεργασία Μitsubishi - PSA για SUV


Ο CEO της Mitsubishi Motors Corporation, Takashi Nishioka και ο CEO της PSA Peugeot Citroen, Jean-Martin Folz προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο εταιρειών για την κοινή παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου SUV.
  • 8/2/2005
&00 Ο CEO της Mitsubishi Motors Corporation, Takashi Nishioka και ο CEO της PSA Peugeot Citroen, Jean-Martin Folz προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο εταιρειών για την κοινή παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου SUV.
Η τελική μορφή συνεργασίας αναμένεται να υπογραφεί την Άνοιξη του 2005. Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την ετήσια παραγωγή 30.000 οχημάτων στην Ιαπωνία για τις ανάγκες της PSA Peugeot Citroen, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα παραγωγής της Mitsubishi που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.Το νέο SUV αναμένεται να παρουσιαστεί το 2007, και θα έχει ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τόσο για την Peugeot όσο και για την Citroen. Τα νέα μοντέλα θα εφοδιάζονται με τους πετρελαιοκινητήρες HDi τελευταίας γενιάς της PSA Peugeot Citroen, οι οποίοι διαθέτουν φίλτρο σωματιδίων.

e-go.gr