Συνεργασία της McLaren με την Gulf Oil International


H McLaren και η Gulf Oil International ανακοίνωσαν την έναρξη πολυετούς συνεργασίας τους, η οποία θα αφορά τόσο στους αγώνες όσο και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/7/2020

Κάποια αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τις ικανότητές τους και τις νίκες που κατάφεραν αλλά και για τον συνδυασμό χρωμάτων στο αμάξωμά τους. Για παράδειγμα, η Lancia και η Martini, η Porsche και η Rothmans, η Ford και η Gulf. Η τελευταία συνεργάστηκε και με τη McLaren μεταξύ του 1968 και του 1973, τόσο στη Formula 1 όσο και στους αγώνες του αμερικανικού θεσμού Can-Am, ενώ τη δεκαετία του 1990 χορηγούσε τη βρετανική εταιρεία στις «24 Ώρες του Le Mans», με τη θρυλική F1 GTR να είναι βαμμένη στα χρώματά της.

Τα στελέχη της McLaren και της Gulf Oil International Ltd υπέγραψαν πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας η οποία θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, η βρετανική φίρμα θα χρησιμοποιεί τα λιπαντικά της τόσο στα μοντέλα παραγωγής της όσο και στα αγωνιστικά οχήματά της. Η επίσημη ανακοίνωση της σύμπραξής τους στο κοινό έχει προγραμματιστεί να γίνει κατά τη διάρκεια του Βρετανικού Grand Prix της Formula 1, το οποίο θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Σε αυτό, τα μονοθέσια της McLaren Racing θα φέρουν το λογότυπό της Gulf. Ο κ. Zak Brown (δεξιά στη φωτογραφία), ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καλωσορίζουμε ξανά την Gulf στη McLaren και που επανενώνονται δύο εμβληματικές εταιρείες σε μια καινούργια και συναρπαστική συνεργασία. Η Gulf αποτελεί τμήμα της ιστορίας μας και είναι γνωστή για την καινοτομία και την υπεροχή της στη βιομηχανία πετρελαιοειδών, στοιχεία τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τη McLaren. Ανυπομονούμε να αρχίσει η συνεργασία μας».