Συνεργασία της Toyota με την κινεζική Pony.ai


H Toyota και η κινεζική εταιρεία Pony.ai ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/8/2019

Η Toyota, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δραστηριοποιείται έντονα στην εδραίωση συνεργασιών με κινεζικές εταιρείες που έχουν ως αντικείμενο την αυτοκινητοβιομηχανία ή τεχνολογίες που σχετίζονται με αυτή. Η πιο πρόσφατη αφορά στη σύμπραξή της με την Pony.ai, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία για οχήματα που διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης και θεωρείται από τους πρωτοπόρους σε αυτό τον τομέα, μεταξύ των εγχώριων ανταγωνιστών της. 

Όπως ανακοινώθηκε, από τον Σεπτέμβριο οι δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα περεταίρω εξέλιξης τέτοιου συστήματος στους δρόμους του Πεκίνου και της Σαγκάης, χρησιμοποιώντας Lexus RX. Βάσει όσων ανακοινώθηκαν, σκοπός τους είναι αφενός να αναπτύξουν όσο το δυνατόν την τεχνολογία αυτή το συντομότερο και αφετέρου να επεκταθούν στις ΗΠΑ και να ανταγωνιστούν την «Waymo» της Alphabet.

Η Pony.ai ιδρύθηκε το 2016 και η αξία της υπολογίζεται περίπου στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Τον περασμένο Ιούνιο έλαβε άδεια από την πολιτεία της Καλιφόρνιας να χρησιμοποιεί ως ταξί οχήματα εφοδιασμένα με το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης.