Συνεργασία του BMW Group με την Parkmobile


Νέα υπηρεσία για τους κατόχους της σειράς BMW i.

  • 13/1/2015

Το BMW Group διευρύνει τις καινοτόμες υπηρεσίες mobility της BMW i επενδύοντας στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών στάθμευσης, Parkmobile International Holding.

Με περίπου 10 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 600 διεθνείς πόλεις, η Parkmobile είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων ηλεκτρονικών πληρωμών on-demand, για στάθμευση σε γκαράζ ή σε δημόσιους δρόμους.

Αυτή η συνεργασία θα επεκτείνει σημαντικά τη χρήση της υπηρεσίας ParkNow της BMW i, με στόχο να αποτελέσει έναν άνετο τρόπο αναζήτησης και κράτησης χώρων στάθμευσης στην πόλη, σε συνδυασμό με λύσεις ηλεκτρονικής πληρωμής (χωρίς μετρητά).

Οι Αμερικανοί χρήστες θα μπορούν μελλοντικά να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του ParkNow ή μία smartphone εφαρμογή για πρόσβαση σε περίπου 2,7 εκατομμύρια χώρους στάθμευσης σε γκαράζ και δρόμους εκατοντάδων πόλεων.

Με αυτή την πρωτοβουλία, το ParkNow γίνεται το πρώτο δίκτυο που προσφέρει φιλικές προς το χρήστη λύσεις παρκαρίσματος σε γκαράζ και δρόμους.

«Με τη νέα επένδυση κάνουμε το επόμενο βήμα για να γίνει το ParkNow μία παγκοσμίως κορυφαία premium υπηρεσία του είδους», δήλωσε ο Joachim Hauser, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Υπηρεσιών Mobility BMW.

«Η επέκταση του δικτύου ParkNow επιβεβαιώνει ότι η BMW i θα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενισχύει προηγμένες υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών είναι η premium υπηρεσία car-sharing DriveNow, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε επτά Ευρωπαϊκές πόλεις καθώς και στο San Francisco. Επίσης, υπάρχουν σχέδια χρήσης του ParkNow σε Ευρωπαϊκές αγορές στο άμεσο μέλλον», πρόσθεσε.

Τι προσφέρει η υπηρεσία ParkNow

Η υπηρεσία ParkNow της BMW i, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτου, γλυτώνει τους οδηγούς από το συχνά χρονοβόρο ψάξιμο για ελεύθερο χώρο στάθμευσης – κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και περιορίζει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις εκπομπές Co2.

Όσοι σχεδιάζουν να σταθμεύσουν το όχημά τους σε γκαράζ κοντά στον προορισμό τους μπορούν να κάνουν σχετική κράτηση πριν ξεκινήσουν, μέσω υπολογιστή ή smartphone. Η ιστοσελίδα καθώς και η εφαρμογή προβάλλουν τα αποτελέσματα αναζήτησης για όλα τα συμμετέχοντα γκαράζ, φιλτραρισμένα σύμφωνα με την διαθεσιμότητα, την απόσταση και την τιμή. Το ParkNow μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση και κράτηση χώρου στάθμευσης για ηλεκτρικά οχήματα που περιλαμβάνουν σημεία φόρτισης. Εναλλακτικά, στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει δυνατότητα κράτησης χώρου στάθμευσης καθοδόν μέσω του συστήματος πλοήγησης. Με το ParkNow οι χρήστες μπορούν να φορτώσουν λεπτομέρειες της τοποθεσίας του επιλεγμένου χώρου στάθμευσης και μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχουν πρόσβαση στον προ-κρατημένο χώρο του προορισμού τους.

Το ParkNow είναι μία πρακτική λύση και για παρκάρισμα στο δρόμο. Ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον κέρματα για το μηχάνημα ή το παρκόμετρο αλλά αντί αυτού μπορεί απλά να εισάγει τον αριθμό της επιλεγμένης ζώνης παρκαρίσματος στην εφαρμογή ή το σύστημα πλοήγησης ώστε να ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος στάθμευσης – πριν καν βγει από το αυτοκίνητο. Η πληρωμή γίνεται αυτόματα μέσω του ParkNow. Κάτι επίσης πρακτικό είναι ότι πριν παρέλθει ο επιλεγμένος χρόνος στάθμευσης οι πελάτες ενημερώνονται με ένα σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Εάν επιθυμούν μπορούν να παρατείνουν το χρόνο στάθμευσης χωρίς να επιστρέψουν στο όχημα – με την προϋπόθεση ότι ο προκαθορισμένος χρόνος δεν έχει εκπνεύσει . Ο πρόσθετος χρόνος χρεώνεται πάλι αυτόματα.