Συνεργασία Toyota και BYD


Η Toyota και η κινεζική BYD ανακοίνωσαν ότι θα εξελίξουν από κοινού νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και μπαταρίες για την αγορά της Κίνας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/7/2019

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, στελέχη της Toyota και της BYD γνωστοποίησαν τη στρατηγική συνεργασία τους για τη δημιουργία νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία θα προορίζονται για την κινεζική αγορά. Όπως προβλέπεται στη συμφωνία, αυτά θα είναι κυρίως sedan και SUV τα οποία θα φέρουν τα εμπορικό σήμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Όπως έγινε γνωστό, τα καινούργια μοντέλα θα εξελιχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι διαθέσιμα στην εγχώρια αγορά εντός του πρώτου εξαμήνου της επόμενης χρονιάς. Το πρώτο αναμένεται να είναι η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του C-HR. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Toyota είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της και με την εταιρεία CATL για την προμήθεια μπαταριών.

Η ιαπωνική εταιρεία, το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείται με έντονο ρυθμό για να αναπτύξει συνεργασίες με τους Κινέζους, καθώς αναζητά τους κατάλληλους πόρους για να μπορέσει να εκπληρώσει τον στόχο της. Αυτός αφορά τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων και οχημάτων με υβριδικό σύστημα για τα οποία προβλέπεται να αποτελούν το 50% των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων ως το 2025. Μάλιστα, αυτό το ορόσημο είναι αναθεωρημένο κατά πέντε χρόνια νωρίτερα, καθώς αρχικά προβλεπόταν να συμβεί αυτό για το 2030.