Συνεργασία Τoyota - PSA για τρία αυτοκίνητα!


Η PSA Peugeot Citroen και η Toyota Motor Corporation ανακοινώνουν ότι, μετά από τρία χρόνια δημιουργικής συνεργασίας, βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην υλοποίηση του κοινού τους προγράμματος, το οποίο συνίσταται στη σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή τριών νέων μικρών επιβατικών αυτοκινήτων, για την ευρωπαϊκή αγορά.
  • 1/12/2004
&00 Η PSA Peugeot Citroen (PSA) και η Toyota Motor Corporation (TMC) ανακοινώνουν ότι, μετά από τρία χρόνια δημιουργικής συνεργασίας, βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην υλοποίηση του κοινού τους προγράμματος, το οποίο συνίσταται στη σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή τριών νέων μικρών επιβατικών αυτοκινήτων, για την ευρωπαϊκή αγορά.
Θέλοντας να προβάλλουν τα πρώτα στοιχεία της μέχρι τώρα πορείας εξέλιξης, οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να αποκαλύψουν το πρόσωπο των ήδη γνωστών, κατ' όνομα μόνο, Peugeot 107, Toyota Aygo και Citroen C1 δημοσιεύοντας την πρώτη επίσημη φωτογραφία αυτών των σύγχρονων τετραθέσιων οχημάτων, τα οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστούν στην αγορά, σε παγκόσμια πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο 2005.

Ίδιες διαστάσεις
Παρόλο που μοιράζονται ένα μεγάλο αριθμό κοινών δομικών εξαρτημάτων (πλαίσιο), ανταλλακτικών και επιμέρους στοιχείων, κάθε ένα από τα Peugeot 107, Toyota Aygo και Citroen C1 υιοθετούν το καθένα το δικό του ξεχωριστό στυλ, το οποίο εκφράζει την ιδιαίτερη προσωπικότητα της κάθε εταιρίας : Peugeot, Citroen και Toyota. Και τα τρία οχήματα έχουν παρόμοιες διαστάσεις : μήκος 3.4 m, πλάτος 1.6 m και ύψος 1.4 m (λεπτομέρειες στον πίνακα). Αντλώντας την ισχύ τους από κινητήρες τελευταίας γενιάς - βενζίνης 1000 κ.εκ και πετρελαίου 1400 κε.κ - τα συμπαγή, οικονομικά αυτά αυτοκίνητα ενσωματώνουν επίσης προηγμένη τεχνολογία για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά τα τρία νέα μοντέλα δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν μία απολαυστική οδηγική εμπειρία σε αστικές συνθήκες. Είναι σχεδιασμένα πρωτίστως για ευρωπαϊκές αγορές, όπου η ζήτηση για αυτό το είδος οικονομικά προσιτών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί.

Koινή πλατοφόρμα
Εξελιγμένα πάνω σε κοινή πλατφόρμα, και τα τρία αυτοκίνητα θα αρχίσουν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Toyota - Peugeot - Citroen Automobile (TPCA) στο Kolin, στη Δημοκρατία της Τσεχίας το 2005. Η εξέλιξη των αυτοκινήτων και η κατασκευή του εργοστασίου έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως είχε ανακοινωθεί και από τις δύο εταιρίες τον Ιούλιο του 2001. Το εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγή 300,000 οχημάτων - 200,000 μονάδες για την Peugeot και τη Citroen και 100,000 για την Toyota.
Εξάλλου, αυτή η συνεργασία αναμένεται να συμβάλλει ευρέως στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ως προς την άμεση και έμμεση απασχόληση εργαζομένων. Έχει ήδη δημιουργήσει 1,500 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της TPCA, ενώ 1,500 επιπλέον άτομα πρόκειται να προσληφθούν, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 3,000. Η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών έρευνας & εξέλιξης και έναρξης παραγωγής, υπολογίζεται στο 1.5 δις ευρώ.

e-go.gr