Συνεργασία Toyota - PSA Peugeot-Citroen για την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων


TOKYO - Η TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) ΚΑΙ Η PSA PEUGEOT CITROEN (PSA) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ - ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΚΡΩΝ, ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
  • 30/6/2001
Tokyo - Η TOYOTA MOTOR CORPORATION (TMC) και η PSA PEUGEOT CITROEN (PSA) ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες τους περί συνεργασίας θα καταλήξουν στην υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας στις 12 Ιουλίου για την - από κοινού - δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας αυτοκινήτου, η οποία θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή μικρών, επιβατικών αυτοκινήτων με βασικό εξοπλισμό και για τις δύο εταιρίες, στην Ευρώπη.
Η ιδέα αυτή για το νέο αυτοκίνητο, που αρχικά προορίζεται για τις Ευρωπαϊκές αγορές, ξεκίνησε προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες των εγχώριων καταναλωτών. Τα αυτοκίνητα που θα προέρχονται από αυτή την κοινή πλατφόρμα, θα διαθέτουν τρία ουσιαστικά πλεονεκτήματα: πρώτον, η τιμή τους θα είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη άλλων μοντέλων της ίδιας κατηγορίας, δεύτερον, θα συνοδεύονται από στάνταρ χαρακτηριστικά ασφαλείας υψηλού επιπέδου και τρίτον, θα διακρίνονται για την υποδειγματικό οικολογικό τους χαρακτήρα.
Η TMC θεωρεί ότι η συνεργασία αυτή γίνεται στα πλαίσια των προσπαθειών της να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για μικρό λειτουργικό κόστος, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και περιβαλλοντική συμβατότητα. Επίσης, εκτιμά ότι η συνεργασία αυτή θα αποδώσει ένα αξιόλογο προϊόν στη συνεχώς αυξανόμενη κατηγορία των μικρών επιβατικών αυτοκινήτων.
Από την άλλη πλευρά, η PSA Peugeot Citroen πιστεύει ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο ανεξάρτητων εταιρειών επαληθεύει για μία ακόμα φορά τη στρατηγική του Ομίλου PSA Peugeot Citroen, που στοχεύει στη σύναψη συμφωνιών για την - από κοινού - δημιουργία/ παραγωγή μηχανικών εξαρτημάτων και τμημάτων της πλατφόρμας, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση οικονομιών κλίμακας.
Ο Fujio Cho, Πρόεδρος της TMC, και ο Jean-Martin Folz, CEO της PSA Peugeot Citroen, σκοπεύουν να υπογράψουν μνημόνιο συναντήληψης και συνεργασίας στις Βρυξέλες στις 12 Ιουλίου 2001, ενώ στη συνέχεια προτίθενται να παρουσιάσουν τις βασικές αρχές αυτής της συνεργασίας σε μία κοινή συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί στις 11 π.μ., τοπική ώρα (6 μ.μ.), την ίδια ημέρα.