Συνεργασία Uber και Stellantis για τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων της στην Γαλλία


Η υπηρεσία Free2Move της Stellantis ένωσε τις δυνάμεις της με την Uber για να βοηθήσει στη μετατροπή του μισού στόλου της σε EV στην Γαλλία.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ:ΑΡΧΕΊΟ/Stellantis
  • 28/9/2022

Η Stellantis και η Uber έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία για να ενισχύσουν τον αριθμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον στόλο της Uber στην Γαλλία.

Η μονάδα κινητικότητας Free2Move της Stellantis θα βοηθήσει την Uber στα σχέδιά της να μετατρέψει το 50 τοις εκατό του στόλου οχημάτων της στη Γαλλία σε EV, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή παρουσίαση τους.

Η παραγωγή και η πώληση περισσότερων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων είναι βασικό μέρος των σχεδίων που εκπόνησε τον Μάρτιο του 2022 ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, για διπλασιασμό των συνολικών εσόδων της αυτοκινητοβιομηχανίας στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως έως το 2030.

Τον Αύγουστο, η Uber ανέφερε θετικές τριμηνιαίες ταμειακές ροές για πρώτη φορά και προέβλεψε λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις της, καθώς περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στις υπηρεσίες της για μεταφορά και παραγγελίες τροφίμων.