Συνέχεια στις ελληνικές επιτυχίες στο Land Rover 4x4 in Schools


ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 150 ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ 22 ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ Ο  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ LAND ROVER 4X4 IN SCHOOLS. ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ.

  • 22/4/2019

Κι αυτό γιατί εκτός από την ΝewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης η αποία αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, είχαμε ακόμη τη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας Gravity Force στο διαγωνισμό η οποία απέσπασε το 1ο βραβείο μηχανικής (best engineered car), από τη διοργανώτρια Jaguar Land Rover, ενώ παράλληλα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά και τη σεμνότητά της.

Η ομάδα Gravity Force κατασκεύασε ένα χειροποίητο 4x4 τηλεκατευθυνόμενο όχημα, το οποίο σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας. Το όχημα παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες οι οποίες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στον καινοτόμο μηχανισμό πολλαπλών servo κινητήρων ώστε η καμπίνα του να είναι πάντα ευθυγραμμισμένη και να εμποδίζει το όχημα να ανατραπεί σε μεγάλη κλίση. Επίσης στον σύγχρονο μηχανισμό ο οποίος αποτελείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, ο οποίος αποσκοπεί στην ομαλότερη λειτουργία του οχήματος  σε εκτός δρόμου πορεία, ενώ τέλος, μια σειρά από αισθητήρες αυτοματισμού που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα gravity Force αποτελείται από τέσσερις μαθητές (τρεις από το Γενικό Λύκειο Φυλής και έναν από το 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου). Κάθε μέλος της ομάδας ανέλαβε στο πλαίσιο του όλου έργου συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αναλυτικότερα : Βασίλης Σεβασλίδης - Team Manager, Κυριάκος Διαούρτας - Design & Manufacturing Engineer, Χαρά Μπανανά - Graphic Designer, Μυρτώ Βλάχου - Recources Manager. Την ομάδα συντόνισε σε σχολικό επίπεδο και συνόδευσε στη Μ. Βρετανία η εκπαιδευτικός του ΓΕ.Λ Φυλής Βασιλική Αρμενάκα.   Ιδιαίτερα σημαντική για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του όλου εγχειρήματος ήταν η συνεργασία της ομάδας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.