Σύστημα αυτόνομης οδήγησης για το XC90


Σε συνεργασία με την Uber, το μεγάλο SUV της Volvo θα είναι διαθέσιμο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης στις Η.Π.Α.

  • 3/10/2016

Το αυτοκινούμενο όχημα που η Volvo σχεδιάζει να φέρει στην παραγωγή σε πέντε περίπου χρόνια θα πωλείται στους απαιτητικούς πελάτες της μάρκας με έξτρα κόστος 10.000 δολαρίων σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της σουηδικής εταιρίας Hakan Samuelsson.

To σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Volvo θα προσφέρεται ως προαιρετικός εξοπλισμός και θα επιτρέπει στους επιβάτες την πλήρη απεμπλοκή τους από την οδήγηση. Τιμόνι, βέβαια, θα υπάρχει και όποτε επιθυμεί ο οδηγός θα μπορεί να οδηγήσει.

«Για να γίνει ένα αυτοκίνητο ακόμα πιο premium, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που χρειάζεται είναι να είναι πλήρως αυτόνομο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Πρέπει οι επιβάτες να μπορούν να κάθονται αναπαυτικά παρακολουθώντας μια ταινία και το βασικότερο να μην έχουν άγχος για την πορεία του αυτοκινήτου. Αυτό κάνει ένα αυτοκίνητο να ξεχωρίζει μεταξύ των κορυφαίων της αγοράς» συνέχισε ο Samuelsson.

Αυτή είναι ίσως μια απάντηση στην Tesla η οποία προσφέρει ήδη το σύστημα της αυτόνομης οδήγησης αλλά απαιτεί από τον οδηγό να είναι σε εγρήγορση για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του.