Τα 19 ζεύγη των Aston Martin n Vantage Zagato έχουν και συλλεκτικό ενδιαφέρον!


Ομολογουμένως πρωτότυπη και ακριβή ιδέα η κατασκευή 19 ζευγαριών Aston Martin για τον ένα αιώνα της Zagato.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ZAGATO
  • 4/12/2020

H σχέση της Aston Martin με τη Zagato είναι μακροχρόνια, πάνω από μισό αιώνα και στενή και προκειμένου να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της δεύτερης είχαν ανακοινώσει 19 «ζεύγη». Τα οποία αποτελούνται από μια coupe και μια speedster Vantage, η πλήρης επωνυμία τους είναι Aston Martin V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged, ενώ το πρώτο είναι ήδη έτοιμο.

Μάλιστα θα εκτίθεται μέχρι το νέο έτος στην αντιπροσωπεία της μάρκας στο St. Gallen της Ελβετίας, ενώ μετά θα συμπεριληφθούν στο προσωπική συλλογή του ζεύγους Zagato. Σύμφωνα με τα δύο συνεργαζόμενα μέρη αποτελούν το ιδανικό «γκαράζ», ενώ έχουν και κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις στάνταρ Vantage.

Έτσι το αμάξωμά τους είναι από ανθρακονήματα και το αεροδυναμικό τους πακέτο είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο και περιλαμβάνει ένα διαφορετικό εμπρός splitter και μια αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή. Παράλληλα η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά και τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 20. Επίσης στη Speedster το μήκος του παρμπρίζ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. 

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα κορυφαίας ποιότητας που είναι διαθέσιμο σε όποια απόχρωση μπορεί να φανταστεί κανείς. Ταυτόχρονα και ο κινητήρας, φυσικά πρόκειται για τον κλασικό V12 της εταιρεία με τα 5,9 lt αποδίδει συνολικά 600 PS, 80 περισσότερα από τις στάνταρ εκδόσεις.