Τα 25 super cars του γιού του δικτάτορα της Νέας Γουινέας πουλήθηκαν έναντι 27 εκατομμυρίων ευρώ


Αυτό που πρέπει να δεχθούμε είναι πως ο υιός επέλεγε μόνο τα καλύτερα, τα πιο σπάνια και φυσικά και τα πιο ακριβά supercar.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/10/2019

O Teodoro Obiang είναι ο δικτάτορας της Νέας Γουινέας, που είναι από τα πιο φτωχά κράτη στον κόσμο και ο Teodorin Obiang Nguema είναι ο γιός του και αντιπρόεδρος της χώρας και φυσικά προαλειφόταν και για διάδοχος. Πέρα όμως από γιός του ισχυρού άντρα της χώρας και αξιωματούχος της ο Teodorin ήταν και playboy, με ιδιαίτερη αδυναμία στα γρήγορα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Από τα οποία φυσικά δεν είχε μόνο ένα αλλά μια συλλογή από συνολικά 25.

Τα αυτοκίνητα αυτά, μαζί με το γιοτ του, τη συλλογή πινάκων και κρασιών(!) του κατασχέθηκαν το 2016 έπειτα από μια διεθνή έρευνα που τον βρήκε ένοχο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος της Νέας Γουινέας. Ο Teodorin φυλακίστηκε και τα υπάρχοντά σιγά σιγά δημοπρατούνται, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να επιστρέφει στα ταμεία της Νέας Γουινέας.

Η συλλογή των αυτοκινήτων δημοπρατήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Ελβετία και αυτή που ξεχώρισε ήταν μια πολύ σπάνια Lamborghini Veneno Roadster του 2014 -έχουν κατασκευαστεί μόλις 9- με ούτε 400 χιλιόμετρα στο κοντέρ που πουλήθηκε 8,35 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή είναι και η υψηλότερη τιμή που έχει ποτέ πιάσει μία Lambo. Ακολούθησε ένα Koenigsegg One που βρήκε νέο ιδιοκτήτη ένα 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων και μια σειρά άλλων supercars που ανέβασαν τον τελικό λογαριασμό στα 27 εκατομμύρια ευρώ.