Τα Audi SQ7 και SQ8 έχουν νέο κινητήρα με περισσότερα από 500 PS


Για πρώτη φορά στην ιστορία τα κορυφαία SUV της Audi ξεπερνούν την απόδοση ορόσημο των 500 PS.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AUDI
  • 16/7/2020

Τα κορυφαία SUV της Audi απέκτησαν μια νέα εκδοχή του V8 των 4.000 cc με την εταιρεία να δηλώνει πως με τον τρόπο αυτό ανταποκρίνεται στην παγκόσμια τάση των όλο και πιο ισχυρών κινητήρων βενζίνης στα SUV υψηλών επιδόσεων.

Ο νέος 4.0 TFSI διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των τεσσάρων από τους συνολικά οχτώ κυλίνδρους του για χάρη της οικονομίας καυσίμου και της μείωσης των εκπομπών ρύπων.

Καινούργια είναι και τα δύο turbo που εξασφαλίζουν ακόμα καλύτερη πλήρωση των θαλάμων καύσης, ενώ η θέση του στο εσωτερικό του V των 90 μοιρών εξασφαλίζει την άμεση απόκρισή τους ακόμα και όταν ο κινητήρας λειτουργεί σε χαμηλές στροφές.

Παράλληλα υπάρχει τεχνητή διαμόρφωση του ήχου, ενώ οι ενεργές βάσεις κινητήρας περιορίζουν τη μεταφορά κραδασμών στο αμάξωμα δημιουργώντας κραδασμούς αντίθετης συχνότητας με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται.

Η απόδοση του νέου κινητήρα φτάνει τους 507 PS -είναι η πρώτη φορά που τα SUV της Audi ξεπερνούν το ορόσημο του 500 PS- και 770 Nm, ενώ τόσο το SQ7 όσο και το SQ8 επιταχύνουν από στάση έως τα 100 km/h σε 4,1 sec. Η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h, ενώ ο βασικός τους εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τετραδιεύθυνση.

Η διάθεση και των δύο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και οι τιμές τους στη Γερμανία ξεκινούν από τις 93.287,40 ευρώ για το SQ7 και από τις 101.085,72 ευρώ για το SQ8.