Τα βρήκε... σκούρα το Honda Civic Type R στην πίστα του Hockenheim (video)


Μετά το Nurburgring, το Honda Civic Type R προσπάθησε να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου και στο Hockenheim, όμως τα πράγματα δεν πήγαν... όπως θα ήθελε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ - ΦΩΤΟ: YOUTUBE SPORT AUTO / ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/5/2023

Το νέο Honda Civic Type R έχει βαλθεί να κυριαρχήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές πίστες. Το δημιούργημα των Ιαπώνων κατάφερε πρόσφατα να γίνει το ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής στην πίστα του Nurburgring, σπάζοντας το ρεκόρ γύρου του προηγούμενου κατόχου, που δεν είναι άλλος από το Renault Megane RS.

Μία μάχη μεταξύ Renault και Honda, ή αν θέλετε μεταξύ Γαλλίας και Ιαπωνίας, η οποία κρατά εδώ και πολλά χρόνια. Το Megane RS και το Civic Type R έχουν βρεθεί «απέναντι» στα χρονόμετρα πολλές φορές, ανταλλάσσοντας τα ρεκόρ σε πολλές πίστες ανά τον κόσμο.

Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την «Πράσινη Κόλαση», ένα νέο video έρχεται στη δημοσιότητα, καταγράφοντας την προσπάθεια του Honda Civic Type R για την κατάρριψη ενός ακόμα ρεκόρ γύρου, αυτή τη φορά στο Hockenheim.

Σε αντίθεση με το Nurburgring, αυτό το «κάστρο» δεν έπεσε. Το Sport Auto «ξεζούμισε» το προσθιοκίνητο hot hatch στη χάραξη του Grand Prix, με τον Uwe Sener να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του. Κατάφερε να ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο του σε 2 λεπτά και 14 sec, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κατακτήσει κι αυτήν τη γερμανική πίστα.

Δε χρειάζεται πολλή σκέψη για να φανταστεί κανείς ότι αυτό οφείλεται στον «αιώνιο» αντίπαλο του μοντέλου, στο Megane RS, το οποίο κατέγραψε επίδοση 1 λεπτό και 59,2 sec σε προηγούμενη προσπάθειά του, με την ακραία Trophy-R έκδοση, βέβαια.

Ο χρόνος του Type R θα μπορούσε κάλλιστα να βελτιωθεί, και γιατί όχι να φτάσει κοντά σε εκείνον του Megane RS, ή και να τον καταρρίψει, αν στη θέση του οδηγού καθίσει ένας από τους ιδιαίτερα ταλαντούχους εργοστασιακούς οδηγούς της Honda.

Δείτε τον γύρο: