Τα δικά της Airpods φτιάχνει η McLaren, σε συνεργασία με την Klipsch!


Καλά τα προϊόντα της Apple αλλά αν είχαμε να διαλέξουμε, τα λεφτά μας θα πήγαιναν χωρίς δεύτερη σκέψη στα «speed of sound» T5 II ακουστικά της McLaren.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 15/7/2020

Το τελευταίο διάστημα έχουνε γίνει μόδα τα wireless earphones, τα ασύρματα ακουστικά με τα οποία μπορεί κανείς να ακούει stereo μουσική από το κινητό του και φυσικά να απαντάει σε κλήσεις, χωρίς καλώδια. Η Apple με τα Airpods πρωτοστατεί σε αυτό τον τομέα, ενώ και πολλές άλλες εταιρίες έχουν παρουσιάσει αξιόλογες προτάσεις. Μέχρι που ήρθε η σειρά της Klipsch, μίας από τις αξιόλογες hi-fi εταιρίες του χώρου, να συνεργαστεί με τη McLaren, για να κατασκευάσουν τα νέα T5 II True Wireless Sport McLaren edition.

Για την εμφάνιση δεν έχουμε να πούμε πολλά. Τόσο η θήκη από ανθρακονήματα, όσο και οι πορτοκαλί πινελιές, με το λογότυπο της McLaren στην εξωτερική επιφάνεια του ακουστικού, αρκούν. Μπορούμε να μιλήσουμε όμως για το εσωτερικό τους, που ακούγεται ανάλογο των περιστάσεων. Ο ήχος παράγεται από δυναμικούς οδηγούς κινητού πηνίου των 5 mm, με ένα διάφραγμα υψηλής ανάλυσης στα τρία μικρόμετρα. Η σύνδεση με τη συσκευή παραγωγής γίνεται μέσω πρωτοκόλλου Bluetooth 5, με υποστήριξη AAC και aptX. Όσο για την όλη κατασκευή, είναι ανθεκτική σε σκόνη και νερό. Μάλιστα μπορεί να επιβιώσει από βύθιση στο ένα μέτρο, για 30 λεπτά (πιστοποίηση ΙΡ67)!

Η μπαταρία του κάθε ακουστικού είναι 50 mAh, ικανή για 8 ώρες χρήσης. Τη δική της μπαταρία 360 mAh έχει και η θήκη, ώστε να φορτίζουν αυτόματα τα ακουστικά όταν αποθηκεύονται, εξασφαλίζοντας έτσι άλλες 24 ώρες ακρόασης. Όσο για τη διαδικασία της φόρτισης, γίνεται είτε με κάποιο καλώδιο USB C, ή ασύρματα, με το Qi wireless charging pad. Περιττό να αναφέρουμε ότι και η θήκη προσφέρει την ίδια προστασία από τα στοιχεία της φύσης στα ακουστικά, όταν είναι αποθηκευμένα.

Τα T5 II True Wireless Sport McLaren edition ακουστικά θα ξεκινήσουν να πωλούνται τον Αύγουστο, με την τιμή για προπαραγγελίες στα 249 δολάρια Αμερικής (218 ευρώ). Δεν θα τα χαρακτήριζε κανείς φτηνά, με βάση όμως την τεχνολογία και το λογότυπο που φέρουν, θα βρεθεί κόσμος να τα προτιμήσει.