Τα «έσπασε» το νέο VW Golf R στο δυναμόμετρο (Video)


Επιπλέον 20 ίππους απέδωσε στο δυναμόμετρο, ο 2λιτρος TSI κινητήρας του VW Golf R, το οποίο αποτελεί την πιο καυτή έκδοση του μοντέλου μέχρι στιγμής

  • 22/3/2021

Φαίνεται είναι η τάση της εποχής και έχει γίνει μόδα, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, οι κατασκευαστές να «υποτιμούν» την συνολική απόδοση των κινητήρων τους.

Μετά την Mustang και την McLaren με τις οποίες έχει συμβεί κάτι ανάλογο, αυτή τη φορά ένα ολοκαίνουριο VW Golf R, φαίνεται πως παράγει 340 ίππους αντί για 320, που δηλώνει η εταιρία.

Σύμφωνα με την Archie Hamilton Racing, η οποία πήρε το γερμανικό χάτσμπακ με μόλις 240 χιλιόμετρα στο οδόμετρό του και το δυναμομέτρησε, το Golf R έβγαλε μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που ισχυρίζεται το εργοστάσιο.

Πάντα υπάρχει το ποσοστό λάθους στους υπολογισμούς και έχει συμβεί στο παρελθόν, ωστόσο αν τα νούμερα είναι σωστά, η μέγιστη ισχύς του συγκεκριμένου Golf R ανήλθε στους 340 ίππους (στον στρόφαλο και όχι στους τροχούς).  

Το εντυπωσιακότερο είναι, όπως σας είπαμε αρχίζοντας, ότι το 2λιτρο μοτέρ του R έχει διανύσει μόλις 240 χιλιόμετρα και όχι μόνο δεν έσπασε, αλλά απέδωσε 20 ίππους περισσότερους.

 Δηλαδή, τι θα γινόταν αν ήταν λίγο πιο προσεκτικά στρωμένο; Πόσα θα έβγαζε, 40 ίππους παραπάνω; Αρκετοί, είναι αυτοί που αναρωτιούνται.

Η έρευνα φαίνεται να έχει συνέχεια, καθώς στο μέλλον την πόρτα της εισόδου για το δυναμόμετρο θα περάσουν κι άλλα Golf R, οπότε θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα σε αυτό το «μυστήριο». Την ίδια ώρα φημολογείται έντονα, νέα ισχυρότερη έκδοση του VW Golf R, που θα είναι η «Plus», πιθανότατα με 333 ίππους. Αναμείνατε στο ακουστικό σας…