Τα φίδια φρενάρουν την κατασκευή του gigafactory της Tesla στο Βερολίνο


Τα φίδια που λόγω χειμώνα βρίσκονται σε χειμέριο ύπνο σταματούν την αποψίλωση της δασικής έκτασης που προορίζεται για έδρα του νέου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία!

  • 8/12/2020

Η Tesla έχει δαπανήσει αρκετούς μήνες για να αποψιλώσει το δάσος προκειμένου να κατασκευάσει το εργοστάσιο. Και τώρα, τα φίδια περιπλέκουν τα σχέδια του Elon Musk για ένα gigafactory κοντά στο Βερολίνο.

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε πως η Tesla πρέπει να αναστείλει τις εργασίες αποψίλωσης, αφού οι περιβαλλοντολόγοι δήλωσαν ότι η κοπή δέντρων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα φίδια που βρίσκονται σε χειμέριο ύπνο.

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου είναι να ζητηθεί η γνώμη του Landesumweltamt (κρατική περιβαλλοντική αρχή) και της Tesla που πρέπει να υποβάλουν παρατηρήσεις.

Η άδεια της Tesla να αρχίσει να κατασκευάζει το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο και κέντρο σχεδιασμού εξαρτάται από την υπό όρους έγκριση από τις τοπικές αρχές, οι οποίες υποχρεούνται να συμβουλεύονται τις τοπικές περιβαλλοντικές ομάδες και την κοινότητα.

Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές, δήλωσαν στο Reuters ότι τα φίδια μπορεί να είναι κρυμμένα στο δάσος και η κοπή δέντρων μπορεί να διαταράξει τον χειμέριο ύπνο τους. Οι τοπικές αρχές εξετάζουν επίσης τους ισχυρισμούς των ακτιβιστών ότι οι σαύρες άμμου θα μπορούσαν επίσης να τεθούν σε κίνδυνο από την επέκταση της Tesla.

Η Tesla ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο Νοέμβριο για την κατασκευή του gigafactory στο Gruenheide, έξω από το Βερολίνο, με σχέδια να λειτουργήσει το εργοστάσιο μέχρι τον επόμενο Ιούλιο. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει αρχικά την κατασκευή του Model Y.