Tα φώτα έπεσαν στο νέο Ibiza Cupra R


Έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου Ibiza Cupra R στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, όπου η πρώτη θα περιλαμβάνει το βενζινοκινητήρα των 1.8κ.εκ. 20V και η δεύτερη τον πετρελαιοκινητήρα των 1.9 Tdi: και οι δύο αυτοί κινητήρες θα ξεκινούν την απόδοση τους από 150 ίππων.
  • 16/3/2003
&00 Έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου Ibiza Cupra R στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, όπου η πρώτη θα περιλαμβάνει το βενζινοκινητήρα των 1.8κ.εκ. 20V και η δεύτερη τον πετρελαιοκινητήρα των 1.9 Tdi: και οι δύο αυτοί κινητήρες θα ξεκινούν την απόδοση τους από 150 ίππων.
Το νέο Ibiza Cupra R είναι το τρίτο αυτοκίνητο παραγωγής το οποίο εξελίχθηκε από την Seat Sport σε συνεργασία με το Τεχνικό Κέντρο της Seat. Ανάμεσα στα πολλά χαρακτηριστικά του μοντέλου υπάρχουν και κάποια τα οποία ξεχωρίζουν και είναι τα εξής: Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι εμφανώς διογκωμένος, έτσι ώστε να εκτελεί και χρέη spoiler, με αποτέλεσμα το μεγάλο άνοιγμα στο εμπρός σημείο να βοηθάει στην καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Στον προφυλακτήρα είναι προσαρμοσμένα προβολάκια ομίχλης και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μπορεί κανείς να διακρίνει την χρώμιομένη εξάτμισή του. Οι ζάντες του έχουν διαστάσεις 7J X 17¨ και το σχέδιο τους περιέχει 5 διπλές ακτίνες. Το διακριτικό του αυτοκινήτου, R, περιορίζεται στο πλαινό εξωτερικό και στα bucket καθίσματα.
Το Ibiza Cupra R, όπως και η υπόλοιπη γκάμα, εξοπλίζεται με το "Agile Chassis" και το Dynamic Steering Response (DSR).
Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστήσει τους ενθουσιώδεις της γρήγορης οδήγησης. Όσον αφορά το θέμα ασφάλειας, το νέο Ibiza Cupra R περιλαμβάνει αερόσακους οδηγού - συνοδηγού, πλαινούς αερόσακους, ABS και TCS. Το ESP θα διατίθεται προαιρετικά.