Tα φώτα της Mercedes "μιλούν" στους πεζούς! (Video)


Όσοι βρεθούν στον δρόμο μιας Maybach S-Class ίσως ανακαλύψουν έναν νέο τρόπο "επικοινωνίας" ανθρώπου και αυτοκινήτου.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/8/2018

Οι τεχνολογικές εξελίξεις σε όλους του τομείς του αυτοκινήτου τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς, κάτι που αφορά και τα φωτιστικά σώματα τα οποία από απλές λάμπες γίνονται σύνθετα συστήματα φωτισμού αλλά και... επικοινωνίας.

Στο video που έδωσε η Mercedes βλέπουμε τις δυνατότητες που παρέχει το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα εμπρός φωτιστικών σωμάτων της εταιρίας με την ονομασία Digital Light. Εκτός από τις απίστευτες δυνατότητες να προσαρμόζει τον φωτισμό ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες έχει και την μοναδική ικανότητα να προβάλει στον δρόμο μηνύματα προς τους περαστικούς.

Στο video βλέπουμε μία παρκαρισμένο Maybach S-Class να ξαφνιάζει τους περαστικούς με μηνύματα πάνω στην άσφαλτο, άλλοτε αστεία, άλλοτε πειραχτικά. Το σύστημα βασίζεται σε μία νέα τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί πάνω από ένα εκατομμύριο μικρούς ανακλαστήρες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν το φως με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ακόμα και να μπορούν να γράφουν λέξεις ή να σχηματίζουν γραφικά στην άσφαλτο.

Βέβαια το Digital Light έχει και άλλες πιο σημαντικές χρησιμότητες, όπως για παράδειγμα να συνεργάζεται με τις κάμερες του αυτοκινήτου και τους σένσορες έτσι ώστε να προβάλλει εμπρός από τον οδηγό τα οδικά σήματα, την κατεύθυνση του δρόμου κ.λπ. Μπορεί επίσης να προειδοποιεί τον οδηγό για πράγματα που έχουν γίνει εμπρός, όπως για παράδειγμα ένα ατύχημα ή έργα στον δρόμο.