Τα Honda HR-V, Dacia Jogger και DS 4 στο μικροσκόπιο του EuroNCAP (Video)


Ο δεύτερος γύρος δοκιμών του EuroNCAP για το 2022 είχε στο μενού των δοκιμών πρόσκρουσης τα νέα DS4, Honda HR-V και Dacia Jogger. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

  • 13/4/2022

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του νέου γύρου δοκιμών πρόσκρουσης που περιλάμβαναν αυτή την φορά τρία νέα μοντέλα. Τα νέα DS 4, Dacia Jogger και Honda HR-V.

Το νέο premium hatchback DS 4 με τον πληρέστατο εξοπλισμό ασφάλειας που περιλαμβάνει ενεργό καπό για την προστασία των πεζών και τον νέο κεντρικό αερόσακο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού απέσπασε βαθμολογία τεσσάρων αστέρων. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσε ποσοστό 85% στην προστασία ενηλίκων, 86% στην προστασία παιδιών, 74% στην προστασία πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας.

Όταν όμως είναι εξοπλισμένο με το προαιρετικό πακέτο "Safety Pack Plus" που περιλαμβάνει ακόμα έναν αισθητήρα ραντάρ και την κάμερα, η βαθμολογία του φτάνει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων?.

Το νέο Honda HR-V είχε επίσης πολύ καλή απόδοση με μία αρκετά καλή βαθμολογία, αλλά υστέρησε ελαφρώς στη συγκράτηση των παιδιών (dummy) που κάθονται στο πίσω κάθισμα και απέσπασε τέσσερα αστέρια. Αναλυτικά, στις επιμέρους κατηγορίες συγκέντρωσε ποσοστό 82% στην προστασία ενηλίκων, 75% στην προστασία παιδιών, 72% στην προστασία πεζών και 78% στα συστήματα ασφαλείας.

Τέλος, το τρίτο της παρέας ήταν το Dacia Jogger, το οποίο κέρδισε μόνο ένα αστέρι. Παρότι το μοντέλο της Dacia μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Sandero Stepway που κέρδισε 2 αστέρια στην αξιολόγηση του EuroNCAP πέρυσι, το Jogger έχει ελλείψεις στα προειδοποιητικά συστήματα σύγκρουσης που δεν ανήκουν στον βασικό του εξοπλισμό και την υπενθύμιση για τη χρήση ζώνης ασφαλείας στις δύο τελευταίες σειρές καθισμάτων, δύο λεπτομέρειες που του αφαίρεσαν ένα αστέρι.