Τα καινούργια φώτα της Audi θα μπορούν να προειδοποιούν τους άλλους οδηγούς


Η νέα τεχνολογία καθιστά δυνατή την απεικόνιση προειδοποιητικών σημάτων και μηνυμάτων για τους οδηγούς που ακολουθούν στα πίσω φώτα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/8/2019

Η Audi είναι από τους πρωτοπόρους στην τεχνολογία φωτισμού, κυρίως σε ότι αφορά τα φώτα LED και laser, ενώ θέλει να εξακολουθεί να καινοτομεί στο συγκεκριμένο τομέα. Έτσι λοιπόν στο International Symposium on Automotive Lighting που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει τη νέα της ψηφιακή τεχνολογία OLED (Digital OLED. Η οποία θεωρείται η εξέλιξη της OLED τεχνολογίας, που είχε παρουσιαστεί αρχικά το 2016 στο ΤΤ RS.

H τεχνολογία Digital OLED διαθέτει ακόμα περισσότερα ενεργά φωτεινά στοιχεία σε σχέση με τα έως και τέσσερα της τρέχουσας. Μάλιστα ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει και τα πενήντα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιούνται μεμονωμένα και να ρυθμίζεται η φωτεινότητά τους. Αυτό έχει σύμφωνα με τους μηχανικούς της Audi τη δυνατότητα να παρέχει διάφορα φωτεινά σχήματα από την ίδια πηγή.

Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ποια είναι τα σχέδιά της για την αξιοποίηση αυτής της επιπλέον δυνατότητας αλλά από την άλλη αποκάλυψε πως είναι εφικτή η απεικόνιση μηνυμάτων για τους οδηγούς που ακολουθούν στα πίσω φώτα.

Η πληροφορία θα μπορούσε να στέλνεται στο μοντέλο της Audi που είναι εξοπλισμένο με Digital OLED μέσω της τεχνολογίας Car-to-X και στη συνέχεια να απεικονίζεται στα πίσω φώτα ώστε να ενημερώνονται και οι άλλοι οδηγοί. Μάλιστα η Audi έδειξε τις προτάσεις της για μια σειρά προειδοποιητικών σημάτων.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ίσως κάνει την εμφάνισή της στο Q4 e-tron, για το οποίο ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Mark Lichte είχε πει πως θα διαθέτει ως και 25 διαφορά σχέδια για τους προβολείς του.