Τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Ford θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB της VW


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, τα στελέχη της Ford προγραμματίζουν τη δημιουργία περισσότερων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB του Ομίλου VAG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/5/2021

Έπειτα από την αποδοχή που είχε παγκοσμίως η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E (φωτογραφίες), τα ανώτατα στελέχη της Ford καλοβλέπουν την πιθανότητα να δημιουργήσουν και άλλα νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Βρετανία, το υπό εξέταση σχέδιο προβλέπει τη χρήση της πλατφόρμας MEB την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος VAG και την οποία αυτός χρησιμοποιεί ήδη στα αντίστοιχα μοντέλα του.

Ως γνωστόν, ο γερμανικός Όμιλος και η Ford έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή νέων επαγγελματικών οχημάτων, είτε με κινητήρα συμβατικής τεχνολογίας είτε ηλεκτροκίνητων. Ωστόσο, η σύμπραξή τους δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί μόνο σε αυτά.

Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες ότι η «Μπλε Οβάλ» εξελίσσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV όχημα το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Αυτό θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από τη Mustang Mach-E και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023. 

Βεβαίως, η Ford έχει ήδη τη δική της ανάλογη πλατφόρμα, την «Global Electrified 1» («GE1») στην οποία βασίστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο της, ενώ εξελίσσει και μία ακόμη η οποία θα χρησιμοποιηθεί στα μεγάλα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, όπως η αντίστοιχη έκδοχή του καινούργιου F-150 Lightning. 

Όμως, όπως δήλωσε ο κ. Stuart Rowley, Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, η εταιρεία μπορεί να επωφεληθεί πολύ περισσότερο από τη χρήση της πλατφόρμας MEB. Όπως είπε: «Και οι δύο, μπορούμε να έχουμε πολλά αμοιβαία οφέλη από την επέκταση της συνεργασίας μας, πέραν των επαγγελματικών οχημάτων. Η μικρομεσαία και η μεσαία κατηγορία είναι πολύ σημαντικές στην Ευρώπη και η Volkswagen έχει πολύ μεγαλύτερη διείσδυση σε αυτές από τη Ford. Συνεπώς, έχει νόημα να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα».

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.