Τα μελλοντικά σχέδια της Suzuki


Η ιαπωνική φίρμα βλέπει με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον την ευρωπαϊκή αγορά γι αυτό κι έχει ήδη έτοιμες τις επόμενες κινήσεις της. Μάθετε πρώτοι από το "Car and Driver" τι μέλλει γενέσθαι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤ.: SUZUKI
  • 1/12/2014

Κατά την πρόσφατη, πρώτη μας οδηγική εμπειρία με το νέο Suzuki Vitara στη Νίκαια της Γαλλίας είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε -από το ρεπορτάζ που κάναμε- μερικές πολύ σημαντικές ειδήσεις που αφορούν στην παρουσία και στο μέλλον της Suzuki στη Γηραιά Ήπειρο.

Είδηση πρώτη και σημαντική, η Ιαπωνική εταιρεία αποκτά «Ευρωπαϊκό κέντρο» το οποίο και θα διαχειρίζεται την γκάμα των προϊόντων του εργοστασίου, αλλά και θα λαμβάνει ενεργό μέρος στην έγκριση ή μην των μελλοντικών projects…

Είδηση εξίσου σημαντική, η έλευση το 2015 ενός ατελώς νέου κινητήρα 1.4 Turbo (Twin;) απόδοσης κοντά στους 160 ίππους, ο οποίος θα μπορεί να συνδυαστεί με το νέο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο. Συνδυασμός που θα μπορεί να ενσωματωθεί και στην υπόλοιπη γκάμα όπως το Swift.

Στις αρχές του 2016, το εν λόγω διπλοσύμπεκτο κιβώτιο θα μπορεί να συνδυαστεί με την ντίζελ 1.6 έκδοση, ενώ πληροφορίες θέλουν την ύπαρξη ενός ακόμη πολύ μικρού κινητήρα υψηλής απόδοσης με υπερτροφοδότηση για την ίδια χρονιά. Πάντως, αυτό που υπογράμμιζαν τα στελέχη της Ιαπωνικής Suzuki με κάθε ευκαιρία είναι η λέξη «Downsizing» και ο νοών νοείτω…