Τα μοντέλα της Ruf μπορεί να μοιάζουν με Porsche, αλλά δεν είναι (video)


Δείτε το ντοκιμαντέρ της Welt με την ιστορία της γερμανικής φίρμας και τον τρόπο με τον οποίο πέρασε από την κατασκευή λεωφορείων στα γρήγορα αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: WELT Documentary
  • 25/12/2023

Η Ruf Automobile ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1939, ξεκινώντας αρχικά ως εταιρεία συντήρησης και επισκευής οχημάτων. Προς τα τέλη της δεκαετίας του '40, η εταιρεία άρχισε να πειραματίζεται με τον σχεδιασμό του δικού της οχήματος, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955. Επρόκειτο για ένα λεωφορείο, και όχι για αυτοκίνητο, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές, με την εταιρεία να αποφασίζει να εξελίξει αυτό το one-off προϊόν σε ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων.

Τώρα, η Ruf είναι γνωστή για τις μετατροπές και τροποποιήσεις που κάνει σε μοντέλα της Porsche, αλλά και για την κατασκευή του ταχύτερου -για την εποχή του- οχήματος παραγωγής το 1987. Η γερμανική εφημερίδα Welt δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 50 λεπτών, που εξιστορεί το πως η Ruf πέρασε από την κατασκευή λεωφορείων, στην κατασκευή οχημάτων, και έπειτα την τροποποίηση μοντέλων της Porsche.

Η Ruf ξεκίνησε να τροποποιεί οχήματα της Porsche το 1977, με το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας να ολοκληρώνεται την ίδια χρονιά. Το επόμενο έτος, η Ruf κατασκεύασε την 911 SCR, η οποία αποτέλεσε το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που δεν είχε τούρμπο, όμως δεν ήταν αυτό, το μοντέλο που την έκανε γνωστή στην παγκόσμια αγορά.

Το Ruf CTR κατέφτασε στις αγορές το 1987, και σήμανε τις καμπάνες της επιτυχίας για τη γερμανική εταιρεία. Με τελική ταχύτητα περί τα 399 km/h, το CTR έγινε το ταχύτερο όχημα παραγωγής στον κόσμο. Η Ruf όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό, και έσπασε το ίδιο της το ρεκόρ την ακόλουθη χρονιά, ανεβάζοντας τον πήχη στα 342 km/h.

Ένα από τα πιο πρόσφατα πρότζεκτ της εταιρείας ήταν η επανακυκλοφορία της SCR, η οποία αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκίνητου της Γενεύης το 2018, και είχε αμάξωμα από ανθρακόνημα, μοιάζοντας πολύ με την Porsche 911 964. Όσον αφορά τη μονάδα ισχύος της, η SCR έφερε έναν υπερ-τροποποιημένο ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος απέδιδε 509 PS και 470 Nm ροπής, προσφέροντας στο μοντέλο τελική ταχύτητα 320 km/h.

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ στο παρακάτω video...