Tα μοντέλα της σειράς Μ της BMW θα γίνουν πιο "ηλεκτρικά"


Η γερμανική εταιρία επιδιώκει την στενότερη συνεργασία μεταξύ του M Division και του i Division που είναι επιφορτισμένο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/3/2019

Σε μία κίνηση που μοιάζει αυτονόητη και αναμενόμενη για πολλούς, η BMW ανακοίνωσε ότι θα συνδέσει πιο στενά τα τμήματα M και i Division, έτσι ώστε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ τους για τα μελλοντικά σπορ μοντέλα της εταιρίας. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Auto Express ο υπεύθυνος του BMW i Robert Irlinger, είπε ότι η προσθήκη ηλεκτρικών στοιχείων στα μοντέλα Μ θα τα κάνει ακόμα πιο γρήγορα. 

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι το τμήμα του βρίσκεται σε συνεργασία και με τις άλλες μάρκες της εταιρίας, Rolls-Royce, MINI, έτσι ώστε να υπάρξει μία γενικότερη στροφή προς κάποιες μορφές ηλεκτροκίνησης στα δικά τους προϊόντα. 

Στην γκάμα των Μ θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα με την ενσωμάτωση κάποιας μορφής ηλεκτρικής κίνησης. Υπάρχει άμεση απόδοση της ροπής και η επιτάχυνση είναι πιο άμεση από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Αν και δεν είπε ποιο μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα επωφεληθεί από αυτή τη νέα τάση, προφανώς οι νέες Μ3 και Μ4 θα έχουν κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα. Η ενσωμάτωση κάποιας ηλεκτρικής υποβοήθησης θα δώσει την δυνατότητα να αγγίξει ή και να ξεπεράσει η ισχύς τους 500 ίππους. 

Είναι αναπόφευκτο και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Μ να ακολουθήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα υβριδικά συστήματα φαίνεται να κυριαρχούν τα επόμενα χρόνια, ακόμα και σε σπορ μοντέλα που μέχρι σήμερα δεν φαινόταν ότι θα ήταν το κύριο πεδίο εφαρμογής τους.