Τα νέα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback των 400 ίππων (Video)


Audi προικίζει τα μικρομεσαίων διαστάσεων Q3 και Q3 Sportback με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 2,5 λίτρων διαμορφώνοντας δύο κορυφαία σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/9/2019

Τα διακριτικά RS έρχονται να προστεθούν στη νεοσύστατη γκάμα των Audi Q3 και Q3 Sportback, διαμορφώνοντας δύο κορυφαία σε επιδόσεις και χαρακτηριστικά SUV.

Δίχως αμφιβολία ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στον πεντακύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων ο οποίος με τη συμβολή ενός υπερσυμπιεστή αποδίδει 400 ίππους και 480 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κεντρικού διαφορικού αλλά και του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Αντιθέτως, προαιρετικά προσφέρεται η σπορ ανάρτηση RS με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τη χαμηλότερη κατά 10 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, όπως και το σύστημα εξαγωγής RS το οποίο αναλαμβάνει να αναβαθμίσει το ηχητικό αποτύπωμα των δύο γερμανικών SUV.

Στον μακρύ κατάλογο του προαιρετικά διαθέσιμου εξοπλισμού ξεχωρίζουν και τα κεραμικής σύνθεσης φρένα, τα οποία αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 380 χιλιοστών στον μπροστινό άξονα και 310 χιλιοστών στον πίσω.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, τα Audi Q3 και Q3 Sportback επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά είτε στα 250 χλμ./ώρα είτε στα 280 χλμ./ώρα.

Τα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία το τελευταίο τρίμηνο του 2019.