Τα νέα Citroen C4 Picasso & Grand C4 Picasso στην ελληνική αγορά


Από 18.420 ευρώ με απόσυρση ξεκινούν οι τιμές του νέου C4 Picasso - από 19.570 ευρώ οι τιμές του νέου Grand C4 Picasso.

  • 15/11/2013

Ξεχωριστός σχεδιασμός, κορυφαία πρακτικότητα και τεχνολογίες αιχμής συνθέτουν τα νέα Citroen C4 Picasso & Grand C4 Picasso που ξεκινούν την πορεία τους στην Ελληνική αγορά.

Η έλευση των νέων Citroen C4 Picasso & Grand C4 Picasso επιβεβαιώνουν την προσήλωση της μάρκας στην εξέλιξη αυτοκινήτων που ανατρέπουν τα δεδομένα, χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό τους και τις λύσεις υψηλής τεχνολογίας που αυτά φέρουν. Βασιζόμενα στη φιλοσοφία των επιτυχημένων μοντέλων της σειράς Picasso, τα νέα μικρομεσαία πολυμορφικά μοντέλα ξεκινούν την πορεία τους στην Ελληνική αγορά ξεχωρίζοντας χάρη...

...στο δυναμικό σχεδιασμό

Στιβαρές, εκφραστικές γραμμές και στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα πρόσφατα φουτουριστικά πρωτότυπα της μάρκας χαρακτηρίζουν το νέο μοντέλο. Οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρείχε η εφαρμογή του νέου πλαισίου, δημιουργώντας νέες φόρμες που χαρακτηρίζονται από τους κοντούς προβόλους, το αρκετά χαμηλότερο ύψος του πατώματος (-20χλστ.), καθώς και τα σημαντικά φαρδύτερα μετατρόχια (+82χλστ. εμπρός, +31χλστ. πίσω), στοιχεία που χαρίζουν ιδιαίτερα δυναμικές αναλογίες. Εμπρός οι τρεις ομάδες φωτιστικών σωμάτων αποτελούν ακόμα μια πρωτοτυπία που προβάλει τον τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

...στην προηγμένη αρχιτεκτονική

Τα νέα Citroen C4 Picasso & Grand C4 Picasso, είναι τα πρώτο μοντέλο που επωφελούνται από τη νέα πλατφόρμα του ομίλου PSA με την ονομασία EMP2 (Efficient Modular Platform 2), η οποία εκτός των άλλων συμβάλει σημαντικά και στη συνολική μείωση του βάρους του νέου μοντέλου (-140 κιλά), στοιχείο το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή αεροδυναμική απόδοση προσφέρει μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομών CO2. Επιπρόσθετα η EMP2 δίνει την δυνατότητα για συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων.

Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, τα νέα C4 Picasso και Grand C4 Picasso διαθέτουν μεγαλύτερο μεταξόνιο –χαρακτηριστικό που τα τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας- (C4 Picasso: +57mm και Grand C4 Picasso: +112mm), καθώς και μεγαλύτερο όγκο αποσκευών (C4 Picasso: +37lt και Grand C4 Picasso: +69lt).

...τα υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας

Έχοντας εντυπωσιάσει ήδη από την πρώτη γενιά τους το κοινό με τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας που παρείχαν, η οικογένεια των Citroen C4 Picasso & Grand C4 Picasso συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό με μια σειρά προηγμένων προΪόντικών χαρακτηριστικών.

Ασφάλεια:

Έχοντας αποσπάσει 5 αστέρια από τον οργανισμό Euro NCAP, το νέο C4 Picasso προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας διαθέτοντας:

• ESP με ASR και Hill Assist
• 6 Αερόσακους
• Σύστημα έξυπνου ελέγχου πρόσφυσης
• Προβολείς ομίχλης με cornering light
• Ενεργό περιοριστή και ρυθμιστή ταχύτητας
• Ενεργές ζώνες ασφαλείας
• Σύστημα Επόπτευσης νεκρής γωνίας
• Σύστημα τηλεματικής e-Touch
• Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας (AFIL)
• Προβολείς Xenon

Άνεση:

Tο νέο C4 Picasso προσφέρει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων την κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 7” μέσω της οποίας πραγματοποιείται ο χειρισμός όλων των λειτουργιών του αυτοκίνήτου: Κλιματισμός, Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης,  Ηχοσύστημα, Πλοήγηση, Bluetooth κτλ.

Επίσης, ανάλογα με την έκδοση, διατίθεται στον πίνακας οργάνων, η High Definition κεντρική πανοραμική έγχρωμη οθόνη 12", η οποία ενσωματώνει όλες της πληροφορίες οδήγησης, προσφέροντας παράλληλα και την δυνατότητα προσωπικής διαμόρφωσης και εξατομίκευσης στην εμφάνιση κάθε πληροφορίας.

Ο εξοπλισμός άνεσης και τεχνολογίας περιλαμβάνει επίσης:

• Σύστημα Navigation eMyWay ενσωματωμένο στην οθόνη αφής
• Σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί
• Κάμερα οπισθοπορείας
• Σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος με κάμερα 360ο• Ηλεκτρικό άνοιγμα πόρτας χώρου αποσκευών
• Ηλεκτρικό χειρόφρενο
• Πλήρως αναδιπλούμενα και ανεξάρτητα καθίσματα πίσω επιβατών
• Πανοραμική οροφή

...τους αποδοτικούς κινητήρες και την εξαιρετική οικονομία

Η νέα πλατφόρμα EMP2, σε συνδυασμό με την εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση και τους κορυφαίους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έχουν σαν αποτέλεσμα τα νέα C4 Picasso & Grand C4 Picasso να ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις και την οικονομία που προσφέρουν. Αποτελούν τα μοναδικά μοντέλα της κατηγορίας τους (έκδοση 1.6 e-HDi 90) που εκπέμπουν κάτω από 98γρμ./χλμ. CO2, ενώ καταναλώνουν μόλις 3,8λίτρα/100χλμ.! Διαθέσιμοι είναι επίσης οι πετρελαιοκινητήρες 1.6HDi με απόδοση 92 και 115 ίππους οι οποίοι συνδυάζονται με το μικρο-υβριδικό σύστημα e-HDi. Τέλος τη γκάμα συμπληρώνουν δύο κινητήρες βενζίνης 1.6 λίτρων απόδοσης 120 (ατμοσφαιρικός) και 156 (υπερτροφοδοτούμενος) ίππων.