Τα νέα ηλεκτρικά των Hyundai και Kia θα έχουν νέο πλαίσιο και πιο ιδιαίτερη εμφάνιση


Ο όμιλος Hyundai έχει στα πλάνα του ένα πλαίσιο ειδικά εξελιγμένο γιο ηλεκτρικά μοντέλα, το οποίο θα παρουσιαστεί σε περίπου 24 μήνες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/4/2019

Η επιτυχία τόσο του ηλεκτρικού Niro όσο και του αντίστοιχου Kona EV έχει μεν εκπλήξει τον όμιλο της Hyundai αλλά παράλληλα τον «αναγκάζει» να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο δυναμικά προς την ηλεκτροκίνηση. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι τρεις μάρκες του ομίλου, η Hyundai, η Kia και η Genesis θα εκμεταλλευθούν ένα νέο μεταβλητό πλαίσιο που θα έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για την ηλεκτροκίνηση.

Η λογική και οι δυνατότητές του θα είναι ανάλογες του MEB του ομίλου Volkswagen, ενώ όπως δήλωσε αξιωματούχος του ομίλου απαιτούνται ακόμα δύο χρόνια μέχρι ότου να είναι έτοιμο. Η ίδια πηγή αναφέρει πως κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείται σε μοντέλα των κατηγοριών Β και C.

Παράλληλα το νέο πλαίσιο θα αποτελέσει τη βάση αλλά και την αφορμή προκειμένου τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου της Hyundai να έχουν πιο ξεχωριστή και σύγχρονη εμφάνιση.

Ο προγραμματισμός του ομίλου περιλαμβάνει 38 “πράσινα” αυτοκίνητα για τις Hyundai και Kia έως το 2025 εκ των οποίων τα 14 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Η μάρκα πολυτελείας Genesis θα παρουσιάσει το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο το 2021, ενώ ταυτόχρονα ο όμιλος θα δώσει έμφαση και τα αυτοκίνητα με ενεργειακές κυψέλες.