Τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουν Renault, Nissan και Mitsubishi μέχρι το 2026 (video)


Τα παγκόσμια projects περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον ηλεκτρικό διάδοχο του Micra, ένα νέο SUV και αρκετά EV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/2/2023

Έχοντας λάβει την έγκριση από τα διοικητικά τους συμβούλια, η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν, μαζί με την Mitsubishi, τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την επόμενη μέρα της 24χρονης συμμαχίας τους και τη «σφράγισαν» με κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα το οποίο κινείται σε τρεις άξονες, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τις τρεις εταιρείες και αφορά:

  •  Επιχειρησιακά έργα δημιουργίας υψηλής αξίας στη Λατινική Αμερική, την Ινδία και την Ευρώπη.
  • Βελτιωμένη στρατηγική ευελιξία με νέες πρωτοβουλίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι εταίροι.
  • Μια νέα, ισορροπημένη, διασταυρούμενη μετοχική συμμετοχή του Ομίλου Renault και της Nissan και ενισχυμένη διακυβέρνηση της Συμμαχίας.

Ο όμιλος Renault και η Nissan έχουν συνάψει δεσμευτική συμφωνία-πλαίσιο σχετικά με τις προαναφερθείσες ενέργειες, με σκοπό την επίτευξη οριστικών συμφωνιών έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023 και την τυπική ολοκλήρωσή τους το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

«Αυτό το εκτεταμένο πρόγραμμα ανοίγει το δρόμο για την ανανέωση και την ενίσχυση της 24χρονης συνεργασίας, δημιουργώντας ένα νέο ευέλικτο πνεύμα και αξιοποιώντας τις πρωτοποριακές τεχνολογίες και των τριών μελών της Συμμαχίας.

Αυτό το επόμενο επίπεδο θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και θα βοηθήσει στην εξασφάλιση λειτουργικής αποδοτικότητας για κάθε εταιρεία της Συμμαχίας, ώστε να καινοτομεί και να μεταμορφωθεί στην ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά για προϊόντα αυτοκινήτου και υπηρεσίες κινητικότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Με τα νέα δεδομένα, η συμμαχία θα κινηθεί προς την υλοποίηση των ακόλουθων project:

Ευρώπη

  • Η Renault και η Nissan εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινής πλατφόρμας 800 Volt για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
  • Η Renault και η Nissan θα διερευνήσουν τη συνεργασία για τα compact ηλεκτρικά αυτοκίνητα επόμενης γενιάς μετά το 2026.
  • Διατήρηση των σχεδίων για ένα νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan – τον διάδοχο του Micra- που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-BEV και θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Renault ElectriCity στη Γαλλία από το 2026. Μάλιστα ο CEO της Renault, Luca de Meo, επεσήμανε ότι το νέο EV θα μοιράζεται κατά 80% μέρη του επερχόμενου Renault 5, για να μειωθεί κατά 40% το κόστος ανάπτυξής του από την Nissan.
  • Η Renault θα λανσάρει το 2026 στην αγορά των ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων το FlexEVan, το πρώτο της όχημα που θα καθορίζεται από λογισμικό και θα το μοιράζεται με τη Nissan στην Ευρώπη.
  • Τα Mitsubishi ASX και Colt δεύτερης γενιάς θα μοιράζονται την πλατφόρμα CMF-B με τα νέα Renault Captur και Clio, αξιοποιώντας την τεχνολογία τους και θα παράγονται σε Ισπανία και Τουρκία.
  • Η Renault και η Nissan εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινής υποδομής φόρτισης EV στην Ευρώπη, στις αντιπροσωπείες της Renault και της Nissan.
  • Renault, Nissan και Mitsubishi να αυξήσουν τα κοινά σημεία πωλήσεων σε βασικές αγορές.

Λατινική Αμερική

  • Ένα νέο pickup μισού τόνου, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Renault και θα μοιράζεται με τη Nissan στην Αργεντινή.
  • Η συνέχιση της συνεργασίας στο Nissan Frontier/Renault Alaskan pickup 1 τόνου.
  • Η Renault θα κατασκευάζει τα pickup στην Cordoba της Αργεντινής για τη Renault και τη Nissan.
  • Η Nissan θα κατασκευάσει νέο μοντέλο για τη Renault στο Μεξικό, το πρώτο όχημα της Renault που παράγεται στη συγκεκριμένη χώρα εδώ και 20 χρόνια.
  • Η Nissan και η Renault θα κυκλοφορήσουν δύο κοινά μικρά EV, και τα δύο βασισμένα στην πλατφόρμα CMF-AEV (Common Module Family).

Ινδία

  • Για την Ινδία και τις εξαγωγές, η Renault και η Nissan θα συνεργαστούν σε πολλά νέα έργα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων νέων SUV που μοιράζονται η Renault και η Nissan και ένα νέο αυτοκίνητο Nissan που προέρχεται από το Renault Triber.
  • Η Nissan και η Renault θα εξετάσουν κοινά μικρά ηλεκτρικά οχήματα για την Ινδία.

Από την άλλη πλευρά και τα τρία μέλη της Συμμαχίας θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των solid-state μπαταριών (στερεής κατάστασης), των οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό και της αυτόνομης οδήγησης.

Όσο για τα ιδιοκτησιακά, επιβεβαιώθηκε η μείωση του ποσοστού της Renault στο μετοχικό κεφάλαιο της Nissan από το 43,4% στο 15%, όσο έχει και η Nissan στη γαλλική εταιρεία, με τους Ιάπωνες να αποκτούν και αυτοί, πλέον, δικαίωμα ψήφου. Επιπλέον, η Nissan θα επενδύσει έως και 15% στην Ampere, στο νέο τμήμα EV και Software που ίδρυσε η Renault διαχωρίζοντας πλήρως τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης με αυτόν των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα, η Mitsubishi θα εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στην Ampere, ενώ μαζί με την Nissan θα γίνουν πελάτες στο project Horse, που αφορά τη νέα κοινοπραξία της Renault με την Geely, η οποία θα κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης χαμηλών εκπομπών ρύπων και υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Παρακολουθήστε την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της συμμαχίας, Jean-Dominique Senard, ο CEO του Ομίλου Renault, Luca de Meo, ο πρόεδρος και CEO της Nissan Motor Corporation, Makoto Uchida και ο πρόεδρος και CEO της Mitsubishi Motors, Takao Kato.