Τα νέα Range Rover έχουν ισχύ έως 615 PS και φινίρισμα από χρυσό 24 καρατίων (photos)


Η γκάμα του πολυτελούς SUV απέκτησε αναβαθμισμένους κινητήρες και αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 18/5/2023

Η Land Rover προχώρησε σε αναβάθμιση του Range Rover, ενισχύοντας τις αποδόσεις των κινητήρων της γκάμας του πολυτελούς SUV και προσφέροντας, παράλληλα, τη δυνατότητα αμέτρητων επιλογών εξατομίκευσης στους ιδιοκτήτες τους.

Με τη βοήθεια ενός νέου ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 218 PS, το plug-in hybrid κινητήριο σύνολο που έχει ως βάση τον 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα, αποδίδει πλέον 550 PS και 460 PS (αντί για 510 PS και 440 PS), διαμορφώνοντας τα ονόματα των δύο εκδόσεων σε P550e και P460e.

Έτσι, τα 0-100 km/h έρχονται σε 5,0 sec. για την P550e (αντί για 5,5 sec.), με την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 121 km ή τα 94 km σε «πραγματικές» συνθήκες, σύμφωνα με την εταιρεία, με την μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 38,2 kWh.

Από την άλλη πλευρά, η έκδοση SV με το μεγάλο μεταξόνιο, αποκτά για πρώτη φορά ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο. Έτσι, ο V8 twin-turbo κινητήρας 4,4 L μπορεί πλέον να αποδίδει 615 PS και 750 Nm, ωστόσο η Land Rover δεν γνωστοποίησε τις επιδόσεις που προσφέρει στο επιβλητικό SUV.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα infotainment Pivi Pro τελευταίας γενιάς, με την οθόνη αφής 13,1 ιντσών. Η νέα τεχνολογία Country Road Assist διατίθεται για πρώτη φορά στο Range Rover για να βελτιώσει την άνεση των επιβατών και να μειώσει τη συμμετοχή του οδηγού κατά τη χρήση του Adaptive Cruise Control.

Επιπλέον, το σύστημα Dynamic Response Pro μειώνει την κλίση του SUV  στις στροφές, ενώ η off-road ικανότητα ενισχύεται με το Adaptive Off-Road Cruise Control, που αποτελεί τμήμα του προηγμένου συστήματος Terrain Response 2.

Η Land Rover παρουσίασε, επίσης, τη νέα υπηρεσία SV Bespoke, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των πολυτελών SUV μπορούν να διαμορφώσουν το όχημά τους όπως ακριβώς το επιθυμούν, με μια εκτεταμένη επιλογή υλικών, συνδυασμών χρωμάτων και φινιρισμάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι θα έχουν στη διάθεσή τους έως και 319 χρωματισμούς για το εσωτερικό και 230 χρώματα βαφής, παράλληλα με μοναδικά κεντήματα και αποκλειστικές λεπτομέρειες. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά, μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους χρώμα για το αμάξωμα, μέσω της υπηρεσίας Match to Sample.

Οι πελάτες θα ακολουθούν μια διαδικασία 7 βημάτων, σε συνεργασία με το τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό, να αντανακλά τις επιθυμίες για το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Πού μπορεί να φτάσει η πολυτέλεια; Ακόμα και σε λεπτομέρειες του καπό και της πίσω πόρτας του Range Rover, στην οποία τα διαθέσιμα πολύτιμα μέταλλα για φινίρισμα περιλαμβάνουν και χρυσό 24 καρατίων!

Η νέα υπηρεσία SV Bespoke είναι διαθέσιμη για τις εκδόσεις Range Rover SV και Autobiography, ενώ η τιμή των νέων Range Rover ξεκινά από περίπου 120.000 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.