Τα νέα sport καθίσματα του Ford Puma ST θα… σε βάλουν στη θέση σου


Η Ford σχεδίασε μια νέα σειρά καθισμάτων που μπορούν και συνδυάζουν την άνεση, τη σωστή τοποθέτηση της σπονδυλικής στήλης και τη sport οδήγηση.

  • 19/6/2022

Μέχρι σήμερα αυτό που γνωρίζαμε για τα περισσότερα sport αυτοκίνητα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της άνεσης του οδηγού πάει περίπατο ώστε να έρθει η πολυπόθητη fun to drive αίσθηση που είναι και το βασικό ζητούμενο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Πάνω σε αυτόν τον τομέα θέλησε να επέμβει η Ford Performance και να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου καθίσματος το οποίο σχεδιάστηκε από το μηδέν ώστε να μπορεί να συνδυάζει τόσο τη sport οδήγηση που αναζητούν όσοι επιλέγουν στα ST μοντέλα της όσο και την άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις.

Την ίδια στιγμή τα καθίσματα που δημιούργησε το «μπλε οβάλ» κατάφεραν να πάρουν έγκριση από τον οργανισμό υγείας Aktion Gesunder Rücken (AGR) ο οποίος ασχολείται με τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Αυτά θα είναι διαθέσιμα στη σειρά ST για τα μοντέλα Puma, Focus και Fiesta και θα επιτρέπουν στους επιβάτες να τα ρυθμίζουν σε 14 διαφορετικά σημεία. Συνεπώς, όπως τονίζει η Ford, το κάθισμα είναι αυτό που θα προσαρμόζεται στο σώμα και όχι το αντίθετο, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Οι μηχανικοί της Ford Performance δημιούργησαν 10 πρωτότυπα καθίσματα και τα υπέβαλλαν σε αλλεπάλληλες δοκιμές ώστε να φτάσουν στο αποτέλεσμα που είχαν εξαρχής θέσει ως στόχο. Μάλιστα σε αυτές τις δοκιμές είχαν και τη βοήθεια ενός ρομποτικού προσομοιωτή, του Robutt, που μπορεί να αναπαράγει τη χρήση ενός καθίσματος σε βάθος 10ετίας αφού αναπηδά πάνω του 7.500 φορές μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως τα νέα καθίσματα είναι επενδυμένα με το vegan υλικό Sensico προσφέροντας premium αίσθηση, υψηλή αντοχή αλλά και ευκολία στον καθαρισμό.