Τα πέντε καλύτερα rally cars στην ιστορία της Porsche (Video)


Η Porsche, δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο είναι αφιερωμένο στα πέντε καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητά της για τα ράλι των τελευταίων 35 ετών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/12/2019

Η Porsche, μεταξύ άλλων, έχει διακριθεί και στους αγώνες ράλι με αυτοκίνητα που έχουν μείνει στην ιστορία είτε για τις επιτυχίες είτε για την μορφή των αυτοκινήτων της που έχουν μείνει κλασικά. Αγώνες όπως το Παρίσι-Ντακάρ, το Ράλι Σαφάρι, το Υπερσιβηρικό ράλι και το Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι έχουν αποτελέσει πεδίο δόξας για τη γερμανική εταιρεία, το οποίο δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο συχνά.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τα πέντε καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Porsche με «οικοδεσπότη» τον Walter Röhrl, τον ζωντανό μύθο των ράλι. Η 911 (γνωστή και με τον κωδικό 953) με την οποία κέρδισε το Παρίσι-Ντακάρ το 1984, η Cayenne S Transsyberia με την οποία το 2009 κατέλαβε τις έξι πρώτες θέσεις στο Υπερσιβηρικό ράλι, η 924 GTS η οποία είχε turbo κινητήρα, η 911 Safari και η 911 GT3 μετασκευασμένη ειδικά για χωμάτινους αγώνες είναι τα αυτοκίνητα που επελέγησαν για να θυμίσουν την ιστορία της Porsche στο χώμα.