Τα προβλήματα λογισμικού και η έναρξη πωλήσεων του VW ID.3


ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ VOLKSWAGEN ID.3 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/1/2020

Οι υπεύθυνοι της Volkswagen ανακοίνωσαν ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο λογισμικό πρόγραμμα του ηλεκτροκίνητου ID.3 δεν θα αποτελέσουν αιτία να αναβληθεί η επίσημη έναρξη των πωλήσεων του νέου μοντέλου, η οποία έχει οριστεί για τις αρχές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού, το πρόβλημα εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της Volkswagen ενώ είχε αρχίσει η παραγωγική διαδικασία του ID.3 στο εργοστάσιο της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στο Zwickau. 

Όπως ανακοινώθηκε, η προσπάθεια για τη βελτίωση του λογισμικού και την επίλυση του προβλήματος έχει αρχίσει ήδη, όμως τα πρώτα 20.000 αυτοκίνητα δεν θα διαθέτουν τη βελτιωμένη εκδοχή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αναβάθμιση του λογισμικού σε αυτά θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια. Όπως είπε ο κ. Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, το ID.3 κατασκευάζεται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο με σκοπό να αναδειχθούν και να επιλυθούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην πράξη.

Η VW δεν θα αναβάλει την ημερομηνία έναρξης παράδοσης του ID.3 επειδή θέλει να το κάνει το συντομότερο για να μειώνει όσο το δυνατόν πιο άμεσα τον μέσο όρο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμίζουμε ότι η Volkswagen αντιμετώπισε πρόβλημα και με το λογισμικό του καινούργιου Golf το οποίο ήταν η αιτία για την πολύμηνη καθυστέρηση στην παρουσίασή του.