Τα πρώτα renderings του Hyundai Ioniq 7. Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό SUV (Video)


Το Ioniq 5 ήταν μόνο η αρχή. Το 2022 έρχεται το Ioniq 6, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό μεγάλο SUV της Hyundai, το Ioniq 7 είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και αναμένεται το 2024. Σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά τα πρώτα renderings του και όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΠΗΓΗ: Shrawan Raja, TopElectricSUV
  • 16/9/2021

Η Hyundai έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα της μετάβασης της γκάμας της στην ηλεκτροκίνηση με το πρωτοποριακό Ioniq 5  και τώρα ετοιμάζεται για τα επόμενα μεγάλα σχέδια. Το πλάνο της είναι να κυκλοφορήσει το αμιγώς ηλεκτρικό sedan Hyundai Ioniq 6  το 2022 και στη συνέχεια το SUV Ioniq7  το 2024.

Ο Jose Munoz,Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλοςτης Hyundai Motor North America, είπε πρόσφατα ότι το Hyundai Ioniq 6 θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους sedan. Το Hyundai Ioniq 7 θα είναι ένα SUV μεγάλου μεγέθους. Θα είναι ο αντικαταστάτης του Santa Fe από την παραδοσιακή γκάμα οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης των Κορεατών. Επιπλέον, ο Munoz επιβεβαίωσε ότι το Hyundai Ioniq 7 θα ήταν ένα SUV τριών σειρών καθισμάτων.

«Θα ακολουθήσουν μετά το συναρπαστικό CUV Ioniq 5 το εκπληκτικό σεντάν μεσαίου μεγέθους Ioniq 6 το επόμενο έτος και το μεσαίου μεγέθους SUV Ioniq 7 το 2024, και αυτή είναι μόνο η αρχή. Η Hyundai θα παρουσιάσει 23 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως έως το 2025.», δήλωσε ο Jose Munoz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, HyundaiMotor North America στο περιθώριο του ντεμπούτου  του Ioniq 5 στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης της αρχιτεκτονικής της πλατφόρμας E-GMP του Hyundai Motor Group τον Δεκέμβριο του 2020, η εταιρεία έδωσε μία πρόγευση για τα Ioniq 6 και Ioniq 7, δείχνοντας τα περιγράμματα τους με τη μορφή μιας επεξεργασμένης εικόνας. Η εικόνα έδειχνε ένα υπερυψωμένο σεντάν τύπου fastback και στη συνέχεια ένα μεγάλο SUV με παραδοσιακές αναλογίες, ενώ έδειχνε τη δυνατότητα μεταβολών στη διάταξη της πλατφόρμας και το μεταβλητό πλάτος, τον πρόβολο και το μήκος του μεταξονίου που μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλά οχήματα και σε διαφορετικές κατηγορίες.

Το όνομα Ioniq ήταν αρχικά το όνομα ενός αυτοκινήτου, αλλά με το ντεμπούτο του Ioniq 5 παραγωγής φέτος, μετατράπηκε στην ηλεκτρική υπομάρκα της Hyundai. Το Ioniq 5 μπορεί να είναι το πιο προηγμένο μοντέλο της Hyundai μέχρι τώρα, αλλά πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα σε άλλα αυτοκίνητα. Τα premium Hyundai Ioniq 6 και Hyundai Ioniq 7, που είναι επί του παρόντος σε φάση εξέλιξης, θα είναι ακόμα πιο καινοτόμα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Η πλατφόρμα E-GMP

Τα Hyundai Ioniq 6 και Ioniq 7 θα βασίζονται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) που βασίζει και το Hyundai Ioniq 5. Η ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων θα επιτρέψει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης εντός 18 λεπτών για να φτάσει σε επίπεδο φόρτισης 80 %. Η τάση της μπαταρίας 800 volt και η χωρητικότητα φόρτισης 350 kW είναι οι κορυφαίες τεχνικές παράμετροι που εισάγει η πλατφόρμα.

Hyundai Ioniq 7: Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών SUV της Hyundai

Το Hyundai Ioniq 7 θα είναι ένα SUV μεγάλου μεγέθους όπως το Santa Fe, με θέσεις για έως 7 επιβάτες. Η Hyundai δημοσιοποίησε ένα νέο teaser του Ioniq 7 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου του 2021 (IAA 2021) στις 6 Σεπτεμβρίου. Αυτή η εικόνα έδωσε μια πρώτη ματιά του μεγάλου SUV από τα πλάγια.

Η επεξεργασμένη εικόνα που εξασφαλίσαμε είναι πολύ κοντά και ενσωματώνει τα στοιχεία που είδαμε στο teaser του Hyundai Ioniq 7 και ενσωματώνει τα στοιχεία του σχεδιασμού που θα δούμε πραγματικά στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Το Hyundai Ioniq 7 θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μείξη του παραδοσιακού στιλ των SUV με τα μοντέρνα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών μοντέλων. Πιθανότατα θα φέρει μια κεκλιμένη γραμμή οροφής και ένα ελαφρώς χαμηλό τμήμα της πίσω πόρτας όπως τα crossover. Μια όρθια, τραχιά μάσκα με επίπεδο καπό και τετράγωνους θόλους με ογκώδεις ζάντες αλουμινίου έξι ακτίνων. Οι κάθετοι προβολείς εμπρός και τα πίσω φώτα θα είναι το στοιχείο που θα το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Hyundai Ioniq 7 θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Η τετρακίνητη έκδοση θα προσφέρει απόδοση 308 ίππων. Η ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών θα φτάνει τις 100 kWh παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια στον κινητήρα ικανή για να εξασφαλίσει στο αυτοκίνητο αυτονομία 480 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτιση.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα χρησιμοποιούνται στο Hyundai Ioniq 7 θα έχουν πιθανώς υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα 700 Wh/L από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στα σημερινά Hyundai EV.

Το Hyundai Ioniq 7 δεν θα διαθέτει μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid state), καθώς αυτή η τεχνολογία που δοκιμάζει η Hyundai χρειάζεται μερικά χρόνια ακόμα πριν από την διάθεση της στην αγορά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η Hyundai σχεδιάζει να παράγει μαζικά μπαταρίες στερεάς κατάστασης από το 2030.

Ασύρματη φόρτιση

Οι προδιαγραφές και η τοποθέτηση του Ioniq 7 στην αγορά θα επέτρεπαν στη Hyundai να το γεμίσει με προηγμένα χαρακτηριστικά, που ανοίγουν νέα βάση. Μια υψηλότερη απόσταση από το έδαφος (τυπικό ενός μεγάλου SUV), για παράδειγμα, αφήνει αρκετό χώρο για μια μονάδα μετάδοσης να παράγει και να μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια για ασύρματη φόρτιση του αυτοκινήτου. Η Hyundai επιβεβαίωσε μάλιστα ότι η ασύρματη φόρτιση για μοντέλα πλατφόρμας E-GMP βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Τα Ioniq 6 και 7, όπως και το Genesis GV60 είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για να λάβουν αυτή την τεχνολογία.

Η ναυαρχίδα των ηλεκτρικών SUV της Hyundai αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2023, αν και η εταιρεία προγραμματίζει την έναρξη της εμπορικής του πορείας στις αρχές του 2024.