Τα πρωταπριλιάτικα αστεία των αυτοκινητοβιομηχανιών για το 2023


Από το βερνίκι νυχιών της Volkswagen και το All-Heel παπούτσι της Subaru, μέχρι το διαστημικό Opel Corsa με τα 7.000 km αυτονομίας! 

  • 3/4/2023

Είθισται την πρώτη ημέρα του Απριλίου οι άνθρωποι να χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, στους θύτες και στα θύματα. Η ευρηματικότητα χτυπάει κόκκινο και αρκετοί είναι αυτοί που πίσω από το έθιμο της Πρωταπριλιάς σκαρώνουν μικρές ή μεγάλες φάρσες.

Εμείς στο Car and Driver δεν αποτελούμαι εξαίρεση. Αποτύχαμε να αντισταθούμε στον... πειρασμό και έτσι για ακόμα μία χρονιά σκαρώσαμε το δικό μας, αθώο, ψεματάκι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς τους στα social media παρουσίασαν τα δικά τους πρωταπριλιάτικα αστεία. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά...

Το καινοτόμο σύστημα HUSH της Honda

Οι Ιάπωνες έπαιξαν με το πόνο των οδηγών που έχουν βαρεθεί να ακούν τα παιδιά από την πίσω σειρά καθισμάτων να ρωτάνε κάθε τρεις και λίγο «ακόμα να φτάσουμε;». Έτσι παρουσίασαν ένα νέο σύστημα που έχει την ονομασία HUSH και με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί και απομονώνει τους ήχους που έρχονται από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Μάλιστα, το πήγαν ακόμα πιο μακριά και ανακοίνωσαν ότι το HUSH μπορεί να μπλοκάρει και τον ήχο που προέρχεται από το κάθισμα του συνοδηγού!

Το «λασπωμένο» -από το εργοστάσιο- Jeep Compass

Πόσοι οδηγοί εκεί έξω οδηγούν ένα off-road όχημα αλλά σχεδόν ποτέ δεν έχουν την ευκαιρία να το βγάλουν εκτός δρόμου και να το γεμίσουν λάσπες και χώματα; Η απάντηση είναι «πολλοί» και για αυτό η Jeep αποφάσισε να τους προσφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Όπως μας ενημέρωσε την Πρωταπριλιά πλέον οι αγοραστές θα μπορούν να φεύγουν από την αντιπροσωπεία με το Jeep Compass «λασπωμένο».

Βασικά θα είναι μόνιμα λασπωμένο αφού ο συγκεκριμένος... bi-tone χρωματισμός θα είναι στις επιλογές του διαμορφωτή! Θα υπάρχουν και εναλλακτικές ώστε οι οδηγοί να επιλέγουν το είδος της λάσπης που τους ταιριάζει καλύτερα. Το πρόγραμμα της Jeep ονομάστηκε «λασποποίηση» (mudification) ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του χρώματος αν κάποια στιγμή ο οδηγός αλλάξει μυαλά.

Τα All-Heel παπούτσια της Subaru

Η Subaru του Ηνωμένου Βασιλείου εμπνεύστηκε από το περίφημο σύστημα τετρακίνησης των μοντέλων της και αποφάσισε να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε ένα καινοτόμο ζευγάρι παπουτσιών.

Η ονομασία τους είναι All-Heel (από το All-Wheel) και έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται εξαιρετικά σε όλα τα εδάφη. Η εταιρεία ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν μία φόρμα για να τα παραγγείλουν, με τον κωδικό της προσφοράς να είναι AF2300LS.

Το βερνίκι νυχιών της Volkswagen

Η Volkswagen λάνσαρε ένα νέο «προϊόν» το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες οδηγούς να βάφουν τα νύχια τους στην ίδια απόχρωση με το αυτοκίνητο. Παράλληλα οι οδηγοί θα μπορούν να καλύπτουν τις μικρές γρατζουνιές στο αμάξωμα και να διατηρούν την καλή του εικόνα.

Οι φουσκωτοί τετράποδοι φίλοι της Skoda

Και σε αυτή την περίπτωση το αστείο προήλθε από Βρετανούς οι οποίοι αποδεικνύονται μεγάλοι... πλακατζήδες. Οι εισαγωγείς της Skoda σκέφτηκαν να ενημερώσουν τους υποψήφιους πελάτες που έχουν σκύλο ότι πλέον στις εκθέσεις θα υπάρχουν 200 φουσκωτά τετράποδα διαφορετικής ράτσας με τα οποία θα μπορούν να βλέπουν στην πράξη αν το αυτοκίνητο που επιλέγουν ταιριάζει στο μέγεθος του κατοικίδιου. 

Το διαστημικό Opel Corsa με τα 7.000 km αυτονομίας

Οι εξελίξεις στον τομέα της διαστημικής τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και η Opel έκανε ένα μεγάλο βήμα για να τις προλάβει παρουσιάζοντας το πρωτότυπο Opel Corsa Moon II. Η ανάπτυξή του έγινε πάνω στο ηλεκτρικό Corsa-e και όπως αποκάλυψε η εταιρεία μπορεί να κινηθεί με άνεση στο έδαφος της σελήνης. Όσο για την φόρτιση δεν πρέπει να ανησυχείτε. Στην οροφή υπάρχουν ηλιακά πάνελ που τροφοδοτούν την μπαταρία των 500 kWh και προσφέρουν αυτονομία 7.000 km στο πρότυπο ULTP (το U προέρχεται από το Universe).