Τα «σωθικά» της νέας Mercedes-AMG SL σε πρώτη προβολή


H νέα γενιά της Mercedes-AMG SL έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την AMG και θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο και σήμερα η εταιρεία αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες.

  • 19/5/2021

Η διαδικασία ανάπτυξης και σχεδιασμού για τη νέα γενιά της Mercedes-AMG SL προχωρά ήδη στο τελικό στάδιο και η γερμανική κατασκευαστάστρια εταιρεία κυκλοφόρησε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες που αποκαλύπτουν πώς θα είναι η δομή του αμαξώματος του ανανεωμένου μοντέλου.

H καινούργια γενιά της Mercedes-AMG SL έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την AMG και θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο. Μια σειρά εικόνων δείχνουν τη δομή και το πλαίσιο της νέας AMG SL με μεγάλη λεπτομέρεια. Ελαφριά και ανθεκτικά υλικά θα χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία κατασκευής του.

Η βάση που αναπτύχθηκε για το νέο roadster που η γερμανική εταιρεία περιγράφει ήδη ως εικονικό, θα είναι μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική πλαισίου που αναπτύχθηκε από τη Mercedes-AMG. Κατά την κατασκευή του πλαισίου, το αλουμίνιο είναι το κύριο υλικό.

Αυτή η νέα αρχιτεκτονική αποτελείται από το συνδυασμό ενός ειδικού πλαισίου αλουμινίου με μια δομή ζωτικής σημασίας. Για την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου και τη μείωση όσο δυνατόν περισσότερο του βάρους, αυτό αποτελείται κατά κύριο λόγο από αλουμίνιο, ενώ υπάρχουν και άλλα υλικά όπως τα ανθρακονήματα, ο χάλυβας και το μαγνήσιο. Η Mercedes ανακοινώνει ότι η στρεπτική ακαμψία αυξήθηκε κατά 18% και το καθαρό βάρος του πλαισίου φτάνει τα 270 κιλά.

Από ατσάλι είναι το περίγραμμα του παρμπρίζ αλλά και τα ρολ-μπαρ που εκτείνονται ταχύτατα προκειμένου να παρέχεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε περίπτωση ανατροπής. Επιπλέον, αυτή η νέα αρχιτεκτονική καθιστά βιώσιμη την εσωτερική διάταξη 2 2 θέσεων.

Η παραγωγή της νέας Mercedes-AMG SL θα πραγματοποιηθεί στη Βρέμη της Γερμανία, στις ίδιες εγκαταστάσεις όπου κατασκευαζόταν και το προηγούμενο μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Mercedes AMG SL είναι σχεδόν έτοιμη! [Spy Photos]

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.