Τα SUV που περιμένουμε να αποκαλυφθούν μέσα στο 2023 (photos-λίστα)


Από το Dacia Duster μέχρι το Hyundai Tuscon και το Peugeot 3008. Τα νέα μοντέλα, από 17 αυτοκινητοβιομηχανίες, που αναμένεται να αποκαλυφθούν μέχρι το τέλος του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 26/5/2023

Το ημερολόγιο δείχνει 26 Μαΐου. Πλησιάζουμε στα μέσα του έτους. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη προχωρήσει φέτος σε πλήθος παρουσιάσεων νέων μοντέλων, είτε αυτά αφορούν ολοκαίνουριες προσθήκες στη γκάμα τους είτε ανανεώσεις (νέες γενιές και facelift) υπαρχόντων. Ωστόσο, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν ακόμα… αμέτρητα να αποκαλυφθούν μέχρι το τέλος του 2023!

Η αλήθεια είναι ότι τα brands δεν συνηθίζουν να «βιάζονται» να προαναγγείλουν την ακριβή ημερομηνία παρουσίασης ενός νέου μοντέλου, ιδίως όταν αυτό δεν έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των απαραίτητων δοκιμών εξέλιξής του.

Εμείς σάς παρουσιάζουμε, σχεδόν σε καθημερινή βάση, κατασκοπευτικές φωτογραφίες από διάφορα πρωτότυπα που συναντούν οι συνεργάτες μας, με όλες τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τις συγκεκριμένες στιγμές για τις προδιαγραφές τους αλλά και την αναμενόμενη περίοδο παρουσίασής τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι συχνά-πυκνά υπάρχουν ξεχωριστές παρουσιάσεις ανά αγορά ή ήπειρο, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ενώ πάντα ακολουθεί η αναμονή για το λανσάρισμά τους στις αγορές των χωρών, ενίοτε ακόμα και για την έναρξη μαζικής παραγωγής τους.

Από το πλήθος των μοντέλων που περιμένουμε να παρουσιαστούν για πρώτη φορά, ξεχωρίζει ο αριθμός των SUV. Άλλωστε είναι η κατηγορία που κυριαρχεί στις προτιμήσεις των αγοραστών τα τελευταία χρόνια. Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, τουλάχιστον 17 αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να εμπλουτίσουν τις γκάμες τους με νέα μοντέλα ελεύθερου χρόνου μέχρι τη λήξη του 2023.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους θα αντικαταστήσουν υπάρχουσες εκδόσεις, αλλά δεν λείπουν και οι εντελώς νέες προσθήκες, όπως για παράδειγμα το νέο FIAT 600, τα ολοκαίνουρια Lexus LBX και GX, το Mazda CX-80, το Renault Rafale (Coupe) και το Volvo EX30.

Επιπλέον, αναμένονται και καινούριες «προτάσεις» ηλεκτροκίνησης, όπως η BMW iX2, αλλά και το Hyundai Ioniq 5 N, ενώ η περίπτωση της νέας Porsche Macan EV είναι… στο όριο, καθώς ήδη έχει αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα παρουσίασής της, αν και επισήμωςέχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές της.

Στη λίστα που ακολουθεί συγκεντρώσαμε ανά αυτοκινητοβιομηχανία όσες παρουσιάσεις SUV έχουν ανακοινωθεί επίσημα ότι θα συμβούν εντός του 2023, αλλά και αυτές που οι πληροφορίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ασφαλείς» για την περίοδο πραγματοποίησής τους.

Σαφώς δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες, καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, όπως και ορισμένες να μεταφερθούν είτε νωρίτερα είτε για το 2024. Πατώντας πάνω στα αντίστοιχα links έχετε τη δυνατότητα να δείτε αναλυτικά όσα γνωρίζουμε ήδη για κάθε μοντέλο.

AUDI

Q5: Δ’ Τρίμηνο

Q6 e-tron: Δεκέμβριος

Q7: Δ’ Τρίμηνο

BMW

X2 και iX2: Φθινόπωρο

DACIA

Duster: Δ’ Τρίμηνο

FIAT

600: Καλοκαίρι

HYUNDAI

Ioniq 5 N: Ιούλιος

Tucson: Νοέμβριος

Santa Fe: Β’ Εξάμηνο

KIA

Sorento: Β’ Εξάμηνο

LEXUS

LBX: 5 Ιουνίου

GX: 9 Ιουνίου

MAZDA

CX-80: Σεπτέμβριος

MINI

Countryman: Φθινόπωρο

PEUGEOT

3008: Σεπτέμβριος

PORSCHE

Macan EV: Δ’ Τρίμηνο

RANGE ROVER

Range Rover Sport SV: 31 Μαΐου

RENAULT

Rafale (Coupe): 18 Ιουνίου

Captur: Δ’ Τρίμηνο

SKODA

Kamiq: Β’ εξάμηνο

Kodiaq: Β’ εξάμηνο

ΤΟΥΟΤΑ

C-HR: Ιούνιος

VOLKSWAGEN

T-Cross: Ιούλιος

Tiguan: Καλοκαίρι (αρχές)

VOLVO

EX30: 7 Ιουνίου