Τα συγχαρητήρια της BMW στη Mercedes-Benz για τη νέα S-Class


Την προηγούμενη εβδομάδα η Mercedes-Benz αποκάλυψε τη νέα της ναυαρχίδα και αυτό ήταν κάτι που η BMW αποφάσισε να μην περάσει έτσι. Έστειλε λοιπόν το δικό της μήνυμα επιδοκιμασίας, μέσω των social media.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 7/9/2020

Η παρουσίαση μίας νέας S-Class, παραδοσιακά, αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της Mercedes-Benz, σε κάθε ναυαρχίδα τους, όχι μόνο συγκεντρώνουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά συνήθως παρουσιάζουν και νέα, που δεν έχουμε ξαναδεί, μέχρι στιγμής. Από τον κανόνα αυτό δεν αποκλίνει η νέα S-Class, που παίζει χωρίς αντίπαλο τεχνολογικά.

Αυτή την περίοδο πολλοί θα είναι αυτοί που χαίρονται, όπως οι μελλοντικοί της πελάτες, ενώ κάποιοι άλλοι, λογικά, θα βρίσκονται προβληματισμένοι. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και η BMW, καθώς η αντίστοιχη Σειρά 7, μετράει ήδη 4-5 χρόνια στην πλάτη της. Παρόλα αυτά, με βάση τον ιδιότυπο ανταγωνισμό που έχουν αναπτύξει εδώ και δεκαετίες στη διαφήμιση (και τα τελευταία χρόνια στα social media), η Βαυαρική εταιρία έστειλε ευχές στη Φρανκφούρτη, με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, επέλεξε το Instagram, ανεβάζοντας ένα βίντεο της Σειράς 7, να κινείται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα σε ένα τεράστιο S του δρόμου. Εκεί κάπου εμφανίζεται το μήνυμα NICE S, ενώ συνεχίζει με πλάνα από λεπτομέρειες της «επτάρας» εν κινήσει. Όπως φαίνεται, η BMW εκτιμά τη δουλειά που έκανε η Mercedes-Benz και δεν δίστασε να το δείξει. Στον πραγματικό κόσμο, βέβαια, η έλευση της νέας S-Class δεν είναι καλό μήνυμα για την εμπορική πορεία της Σειράς 7, Ως εκ τούτου, οι Βαυαροί μηχανικοί και σχεδιαστές έχουν ήδη πιάσει δουλειά, εξελίσσοντας την επόμενη γενιά της, την οποία λογικά θα δούμε το 2022 με 2023.