Τα Tesla θα εντοπίζουν βλάβες και θα παραγγέλνουν τα απαιτούμενα ανταλλακτικά


Τα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας θα έχουν από εδώ και στο εξής σύστημα εντοπισμού βλαβών αλλά και φθορών σε εξαρτήματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/5/2019

Η Tesla συνεχίζει να παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες λειτουργίες για τα αυτοκίνητά της. Έτσι εκμεταλλευόμενη την πιο απλή κατασκευή των ηλεκτρικών μοντέλων αλλά και τις δυνατότητες διασύνδεσης δημιούργησε ένα σύστημα αυτοδιάγνωσης βλαβών.

Τη δυνατότητα αυτή την παρουσίασε πρώτος -ποιος άλλος;- ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής εταιρείας Elon Musk. O οποίος ανάρτησε στο Rabbit ένα post που δείχνει μια ενημέρωση που θα μπορούσε να εμφανιστεί στην οθόνη ενός Model 3.

«Στο Σύστημα Μετατροπής Ισχύος του Model 3 σας έχει εντοπιστεί μια απροσδόκητη κατάσταση. Το κατάλληλο ανταλλακτικό έχει προ-αποσταλεί στο Κέντρο Εξυπηρέτησης της Tesla που προτιμάτε. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Tesla Mobile App ή το λογαριασμό σας Tesla για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού».

Σύμφωνα και πάλι με τον ισχυρό άντρα της μάρκας, όπως είχε δηλώσει στις αρχές του χρόνου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών συντήρησης ήταν από τις βασικές προτεραιότητες της Tesla. Έτσι το σύστημα αυτοδιάγνωσης «παρακολουθεί» συγκεκριμένα εξαρτήματα, ενημερώνει ότι χρειάζονται αντικατάσταση ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα για το επόμενο σέρβις.

Αν ο ιδιοκτήτης θεωρεί πως η αντικατάσταση του συγκεκριμένου ανταλλακτικού δεν είναι απαραίτητη ή αν θέλει να προχωρήσει σε αυτήν κάποια άλλη μεταγενέστερη χρονική στιγμή θα έχει φυσικά τη δυνατότητα να ακυρώσει την άμεση παραγγελία.