Τα χερούλια θυρών του Tesla Model S δεν είναι πάντα χρήσιμα


Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της πολιτείας της Φλόριδας, τα χερούλια θυρών του Tesla Model S ευθύνονται για τον θάνατο ενός σαρανταοκτάχρονου Αμερικανού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/10/2019

Δικαστήριο στην πολιτεία της Φλόριδας εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο τρόπος λειτουργίας των χερουλιών στο αμάξωμα του Tesla Model S ευθύνεται για τον θάνατο ενός σαρανταοκτάχρονου σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αμερικανικό Τύπο, ο οδηγός του Model S έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αυτό προσέκρουσε σε ένα φοίνικα που ήταν πλάι στον δρόμο και από τη σύγκρουση προκλήθηκε φωτιά. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τις πόρτες του οχήματος επειδή τα εξωτερικά χερούλια ενσωματώνονται στο αμάξωμα του Tesla S και δεν ήταν δυνατόν να εκταθούν και να ανοίξουν οι θύρες του αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν άλλο τρόπο να απεγκλωβίσουν έγκαιρα τον σαρανταοκτάχρονο καθώς, από την πρόσκρουση είχε προκληθεί βραχυκύκλωμα και ήταν αδύνατον να ξεκλειδώσουν οι πόρτες. Ο άτυχος οδηγός έχασε τη ζωή του εξαιτίας τις φωτιάς που προκλήθηκε και η οικογένειά του στράφηκε νομικά εναντίον της Tesla. Έτσι, το δικαστήριο αποφάσισε ότι για τον θάνατό του ευθύνεται η δυσλειτουργία στο σύστημα που εκτείνει τα χερούλια εκτός του αμαξώματος. Από την Tesla, δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.